930 x122 grota rece

cod rosu

ninsoare-trafic

ALERTĂ! POSIBIL COD ROȘU DE VREME REA!

Directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a făcut precizări importante în ședința de astăzi a Comandamentului de iarnă de la Guvern.

Citiți și: Semnal de alarmă din partea meteorologilor: suntem în pragul alertei de Cod Roșu

Potrivit acestuia, codul portocaliu și galben ar putea fi prelungite până luni. Sub cod portocaliu ar urma să intre sâmbătă și județul Argeș, în privința căruia există, deocamdată, doar cod galben.

Sandu nu exclude nici posibilitatea emiterii unui cod roșu de ninsori și viscol pentru anumite zone. „Nu este viscolul care se anunţă înspăimântător, că nu a mai fost niciodată, dar perioada e foarte lungă şi atunci nu excludem posibilitatea ca în cazul în care se vor depăşi 50 de centimetri/mp în 24 ore să apară şi coduri roşii, nowcasting în prima fază, pentru a respecta parametrii foarte clar stabiliţi cu aceste coduri”, a precizat directorul general al Administrației Naționale de Meteorologie, citat de Mediafax. Conform aceleiași surse, Ion Sandu a recomandat populației ca începând din noaptea care vine până duminică după-amiază să nu iasă în afara localității de domiciliu dacă nu este absolut necesar. (Foto: Arhivă) 

Citiți și: Alertă meteo! Iarna revine în martie: ninsori și vânt puternic

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3