New Profesional Consult 930 x 122

anaf

ANAF A DECLANȘAT OPERAȚIUNEA „ICEBERG”

ANAF a declanșat operațiunea „Iceberg”. Agenția Națională de Administrare Fiscală a demarat operațiunea „Iceberg”, „o amplă acțiune de verificare fiscală a celor mai mari companii, acoperind toate domeniile de activitate economică din România”.

Citiți și: Atenționare de la ANAF! Este un nou tip de impozit

„Operaţiunea se va desfăşura pe întreaga durată a anului 2019 şi presupune intensificarea controalelor şi eficientizarea derulării acestora la companiile mari, cu scopul menţinerii unui tratament echidistant pentru toate categoriile de contribuabili care desfăşoară activităţi în România”, anunță Fiscul.

Astfel, principalele direcţii de acţiune ale ANAF în perioada următoare vor fi combaterea fenomenului externalizării profitului, verificarea manierei în care companiile mari gestionează relaţiile economice între companii din grupul din care fac parte şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin identificarea şi instrumentarea fenomenelor de fraudă fiscală cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului, informează ANAF.

Citiți și: O firmă a dat un „tun” de peste un milion de euro! Anchetatorii au intrat pe fir

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90