Donaris 930 x 122

anaf

ANAF, CU OCHII PE CASELE DE MARCAT

ANAF, cu ochii pe casele de marcat. Utilizatorii aparatelor de marcat electronice fiscale au obligaţia să transmită Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru perioada de raportare curentă (luna calendaristică) informaţiile cu privire la:

Citiți și: Finanţe Argeş: Obligație pentru firme, termen limită

-datele din bonurile fiscale

-datele din raportul fiscal de închidere zilnică – registrul rapoartelor Z.

Citiți și: Petiție pentru o pârtie de schi la Molivișu

Informația ne este furnizată de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș (foto), care citează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală.

În acest sens, fişierele XML, semnate folosind certificatul digital al aparatului de marcat electronic fiscal, sunt exportate de pe aparatul de marcat electronic fiscal pe un mediu de stocare extern. Prin intermediul programului de asistenţă, pus la dispoziţie pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, fişierele XML sunt validate şi ataşate unui fişier PDF. Fişierul PDF cu XML ataşat, semnat cu certificat digital calificat, se transmite organului fiscal prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, astfel:

-până cel mai târziu pe data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronice fiscale au fost utilizate pentru generarea oricăreia dintre datele de mai sus (aplicațiile A4200, A4203 – pentru activitatea de schimb valutar/activitatea de taximetrie)

-până cel mai târziu pe data de 20 a lunii următoare perioadei de raportare în care aparatele de marcat electronice fiscale nu au fost utilizate (Declaraţia privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate – F4109).

Declaraţiile pot fi descărcate de pe website-ul Agentiei Naţionale de Administrare Fiscală, precizează Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441