NOR CURIER 930X122

anaf

ANAF FACE CONTROALE “LA SÂNGE”. ACESTE MAȘINI VOR FI REȚINUTE

ANAF face controale “la sânge”. Aceste mașini vor fi reținute.

Citiți și: Lovitură de milioane de lei! Ce urma să ajungă în țară

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) din cadrul ANAF continuă operațiunea „Xenon” de verificare a achizițiilor intracomunitare de autovehicule second-hand și le va reține pentru verificări pe cele cumpărate de intermediari, pe persoană fizică, dacă se constată că aceștia au cumpărat mai mult de două autoturisme pe an.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât și pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de proveniență.

Citiți și: Argeș. Un BMW a luat foc!

În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme și utilaje agricole la mâna a doua și o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs, informează ANAF.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand (în valoare de aproximativ 180 de milioane de lei) și care s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane de lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conțin ilegal TVA pe marja de profit.

Pentru a nu fi implicate într-o înșelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF le recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar.

De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicite toate documentele fiscale ale autoturismului, să se asigure că firma revânzătoare are cod românesc de identificare fiscală valid și că prețul de pe factura emisă de această firmă include TVA (19%), cu excepția precizării direct pe factură a aplicării regimului de TVA la marja de profit.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3