New Profesional Consult 930 x 122

ania cazan

ANIA CAZAN: „DRAGĂ PRIMĂRIE, LASĂ-MĂ SĂ RESPIR OXIGEN, NU PAVELE!!!”

Măcelărirea spațiului verde al Piteștiului, de care se face vinovată administrația Pendiuc-Ionică, a provocat revoltă. Inclusiv publicația noastră, în nenumărate rânduri, a criticat la baionetă transformarea orașului într-o citadelă îngropată în beton și pavele.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Ania Dana Cazan este o tânără pe care nu puțini dintre cititorii noștri o știu. De ani de zile se ocupă de organizarea unui eveniment de excepție pentru tineri, 3fest. Ca și tatăl ei, Gabriel Cazan, este și autoare de cărți. Sensibilă, ca mama sa, actrița Luminița Borta, de la Teatrul „Alexandru Davila”, Ania nu rămâne indiferentă la problema distrugerii spațiului verde din Pitești.

Alături de alte persoane, tânăra, în vârstă de 25 de ani, a cerut Primăriei permisiunea de a planta copaci într-o zonă din Centru. Încă așteaptă răspuns, iar pentru sensibilizarea birocraților de la Primărie Ania Dana Cazan a întocmit o scrisoare deschisă. Scrisoare pe care a publicat-o cu puțin timp în urmă pe pagina ei de socializare și pe care vă invităm să o citiți și domniile voastre.

Citiți și: Exclusiv: Zara și-a făcut bagajele! Centrul Piteștiului rămâne mai pustiu

„Dragă Primăria Piteşti,

Îţi scriu aceste rânduri să-ţi spun că am fost cât de cât cuminte anul ăsta. Mi-am ascultat părinţii, şefii şi am încercat să port o relaţie cât am putut de bună cu prietenii mei. Dar ştii şi tu ce vorbă am despre prietenie şi termenul ei de valabilitate!

Pentru la anul îţi promit că o să încerc să fiu mai bună şi o să fac mai multe activităţi pentru oraş (chiar dacă tu nu prea mă sprijini).

Prin urmare, dragă Primăria Piteşti, că tot vin alegerile electorale şi alţii se grăbesc să-ţi scrie că vor case, maşini sau bani, eu nu vreau asta. Îmi dau seama că alţii sunt mai necăjiţi ca mine. Chiar dacă pe alţii îi asculţi mai mult decât pe mine, eu, care încerc să respect toată birocraţia posibilă (cu adrese depuse la registratură, numere de înregistrare şi aşteptarea răspunsului, care nu vine niciodată în 30 de zile de la înregistrare), contribuind astfel la consolidarea sistemului nostru (exact ca în filmul „Moartea domnului Lăzărescu”), te rog, Primăria Piteşti, să-mi răspunzi măcar la scrisoarea asta.

Nu vreau să-ţi reamintesc, deşi voi face asta, de celelalte adrese pe care le-am depus, fără răspuns:
– Una din 2014, când am vrut să facem noi, cei din 3fest, o paradă pentru a deschide festivalul în centrul oraşului, înregistrată cu o lună înainte, dar tu ne-ai dat răspunsul cu 2 zile înainte de debutul festivalului, spunându-ne că nu se poate în Centru, dar să încercăm în Parcul Lunca Argeşului, că acolo nu sunt pavele pe care am putea să le stricăm
– Una din 2013, când mai multe ONG-uri am semnat pentru înfiinţarea unei alei a celebrităţilor, unde să ne arătăm aprecierea faţă de personalităţile de cultură argeşene (altele decât cele care sunt arhipremiate şi omagiate, de fiecare dată, la aceleaşi manifestări…). Nici acum nu am primit răspunsul!
– Una din octombrie 2015, prin care mai multe ONG-uri din Argeş am solicitat PERMISIUNEA de a planta câţiva copaci într-o zonă centrală a oraşului Piteşti. Nu vrem copacii tăi dacă nu ai bani să-i cumperi, aducem noi alţii, dar doar dă-ne voie să facem asta, acum, în luna noiembrie.

Primărie, te rog, dacă tot nu-mi răspunzi la adrese, răspunde-mi la scrisoarea asta, unde nu îţi cer ponei, bani sau case. Îţi cer voie să mă laşi să respir oxigen, nu pavele care se înmulţesc pe zi ce trece (de nici nu mai ştiu singularul de la acest cuvânt)!!!

Dragă Primăria Piteşti, îţi mai cer prin această scrisoare, pe lângă oxigenul meu, pe care îl doresc într-un mod egoist, să nu mai alungi tinerii din oraş. Din păcate, văd că Piteştiul şi Primăria Piteşti sunt două lucruri total diferite, care se contrazic unul pe celălalt, şi aceste contraziceri se revarsă asupra tinerilor şi asupra culturii argeşene (care înseamnă nu doar tradiţii, costume populare sau muzică populară; mai înseamnă şi teatru, cinematografie, pictură, fotografie). Şi te rog să nu mai amesteci arta cu politica. Deja devine prea mult.

Aştept răspunsul tău (sper că la scrisori să ajungă mai repede de 30 de zile).

Ania”, scrie Ania Dana Cazan.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90