SMART KIDS 930X122

cod galben

ANM ANUNȚĂ NINSORI ABUNDENTE ȘI VISCOL ÎN JUDEȚUL ARGEȘ

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis astăzi o informare, mai multe coduri galbene și un cod portocaliu. Codul portocaliu vizează întreg județul Argeș.

Citiți și: Argeș. Fenomene meteo periculoase în următoarele ore!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13 – 25 martie 2020, ora 18. Fenomene vizate: răcire accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului și precipitații mixte.

Citiți și: Se întorc ninsorile! Alertă de vreme rea și fenomene extreme

În intervalul de timp menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării.

Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice și sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, mai mari în regiunile sudice și sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

MESAJ 1

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13 – 23 martie 2020, ora 2. Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ și viscol. Zone afectate: Carpații Orientali și Meridionali.

În intervalul de timp menționat, va ninge moderat (cantități de precipitații în jurul a 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe alocuri consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în zona înaltă, cu viteze de 60….70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

MESAJ 2

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 2 – 25 martie 2020, ora 10. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și precipitații mixte. Zone afectate: Dobrogea și jumătatea estică a Munteniei.

În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 55…75 km/h.

Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 2 – 25 martie 2020, ora 10. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol la munte. Zone afectate: Carpații Orientali, Munții Apuseni și sudul Transilvaniei.

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei temporar va ninge, moderat cantitativ (10…20 l/mp, și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70…90 km/h, viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 2 – 25 martie 2020, ora 10. Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent și viscol. Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali.

În intervalul de timp menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali temporar va ninge abundent (30-50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 40…55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș rafalele vor atinge 60…70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA