New Profesional Consult 930 x 122

meteorologie

ANM: VIN PLOI TORENȚIALE

ANM: Vin ploi torențiale. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în urmă cu puțin timp o informare prin care anunță instabilitate atmosferică accentuată și ploi însemnate cantitativ. Informarea este valabilă de sâmbătă, 29 aprilie 2017, de la ora 10, până duminică, 30 aprilie, la ora 18.

Citiți și: Se răcește vremea! Anunțul făcut astăzi de meteorologi

Potrivit ANM, în intervalul menţionat vor exista perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, trecător și cu aspect de vijelie, şi pe arii restrânse căderi de grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în zonele de deal și de munte, precum și în Oltenia, Transilvania, jumătatea de nord a Moldovei și local în Muntenia.

Citiți și: Vreme ,,sucită” în acest weekend. Se anunță și fenomene extreme

Cantităţile de apă vor depăşi local 20…25 l/mp şi izolat 35…40 l/mp, în special în zona Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi și în după-amiaza zilei de astăzi, 28 aprilie, precum și în noaptea de vineri spre sâmbătă (28-29 aprilie) în regiunile din jumătatea de vest a țării, dar pe spații mai restrânse, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90