NOR CURIER 930X122

antidrog

ANTIDROG ÎN PITEȘTI

Antidrog în Pitești. În Pitești s-a desfăşurat astăzi analiza activităţilor realizate în anul 2016 la nivelul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti (CRPECA Piteşti). Din acest organism fac parte Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Vâlcea.

Citiți și: Pitești – Exclusiv. Încă un Kaufland în cel mai tare cartier din oraș!

Au participat şeful CRPECA Pitești, specialiştii centrelor subordonate și reprezentanți ai instituţiilor partenere (Instituția Prefectului Argeș, Consiliul Județean, Inspectoratul de Poliție Județean, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Pitești și Inspectoratul Şcolar.

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Pitești, prin cele două centre judeţene, realizează implementarea, coordonarea, evaluarea şi monitorizarea la nivelul judeţelor Argeş și Vâlcea a politicilor în domeniul prevenirii şi combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri şi al asistenţei integrate a consumatorilor aplicate de către instituţiile cu atribuţii în domeniu.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

În ceea ce priveşte prevenirea consumului de droguri, tutun şi alcool în şcoală, membrii CPECA Argeş și Vâlcea au implementat la nivel judeţean 6 proiecte naţionale şi 8 proiecte locale.

În luna ianuarie 2016 în evidenţa CPECA Argeş existau 41 de beneficiari în management de caz, iar în decembrie 2016 erau înregistraţi 37 de beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală şi psihologică. În anul 2016 au fost realizate 151 de evaluări medicale, 463 de servicii medicale, 30 de intervenţii de grup și 239 de şedinţe de management de caz. De asemenea, au fost înregistrate 38 de cereri de admitere în programul de asistenţă al consumatorilor de droguri şi 225 de informări medicale.

În luna ianuarie 2016 în evidenţa CPECA Vâlcea se găseau 11 beneficiari în management de caz. În prezent, sunt 8 beneficiari ai serviciilor de asistenţă medicală şi psihologică, iar alți 4 (dintre care unul este minor) se află în faza de pre acord (încă nu au început tratamentul).

Pe parcursul anului 2016 Spitalul de Pediatrie Piteşti, Spitalul Judeţean Argeş, Spitalul de Psihiatrie Vedea, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Municipal Curtea de Argeş, Spitalul Orăşenesc Mioveni și Spitalul Oraşenesc Costeşti au transmis către CPECA Argeş un număr de 20 de fişe standard de înregistrare a urgenţelor medicale produse ca urmare a consumului de droguri.

La CPECA Argeş anul trecut au fost primite de la DIICOT Bucureşti, Constanţa și Iaşi 15 ordonanţe privind evaluarea a 14 consumatori de droguri, au fost evaluate 11 persoane consumatoare şi întocmite 9 rapoarte de evaluare.

De asemenea, în anul analizat la CPECA Vâlcea au fost primite de la DIICOT București şi Vâlcea 20 de ordonanţe pentru evaluarea a 20 de consumatori de droguri, au fost evaluate 14 persoane consumatoare şi întocmite 13 rapoarte de evaluare.

Principalele obiective şi priorităţi ale Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Piteşti: elaborarea Planurilor de Acţiune în perioada 2017-2020 pentru implementarea Strategiilor Judeţene Antidrog Argeş şi Vâlcea 2013-2020, continuarea proiectelor demarate în anul 2016 şi iniţierea de noi proiecte şi campanii, adaptarea răspunsului instituţional la noile tendinţe ale fenomenului drogurilor, promovarea şi dezvoltarea serviciilor de prevenire şi asistenţă, cooptarea societăţii civile şi atragerea de finanţări.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3