NOR CURIER 930X122

antidrog

ANTIDROG. JANDARMI LA UN RENUMIT LICEU DIN PITEȘTI

Antidrog. Jandarmi la un renumit liceu din Pitești. Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș a organizat astăzi la clasele a X-a de la Liceul Tehnologic ”Astra” o acțiune de prevenire a delicvenței juvenile, în sensul educării elevilor. Au fost purtate discuții interactive cu privire la cauzelor violenței în rândul adolescenților. Scopul jandarmilor a fost acela de a-i conștientiza pe tineri cu privire la normele de conduită și asupra importanței respectării legii, atât pe perioada în care sunt la școală, cât și în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

Citiți și: Sute de oameni în centrul Piteștiului

În prima parte au fost aduse în discuție faptele de natură penală și contravențională cel mai frecvent întâlnite în mediul școlar. În partea a doua a fost abordată și dezbătută tema consumului de droguri și riscurile pe care le presupune.

Acțiunea organizată de jandarmi urmărește pregătirea anti-infracţională a elevilor de liceu şi încurajarea dialogului pentru identificarea principalelor probleme cu care se confruntă aceștia. Ocazia a fost potrivită pentru ca tinerii să fie informați despre cum trebuie să reacționeze atunci când se simt amenințați, fiind sfătuiți să apeleze ori de câte ori este nevoie la forțele de ordine, prin apel la numărul unic de urgență 112 sau în mod direct.

Citiți și: Forțele de ordine din Argeș ies la atac!

Astfel de acţiuni se vor desfăşura în perioada imediat următoare și în alte instituţii de învăţământ din Argeș.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90