930 pe 122 COSTACHE

antidrog

ANTIDROG. JANDARMI LA UN RENUMIT LICEU DIN PITEȘTI

Antidrog. Jandarmi la un renumit liceu din Pitești. Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș a organizat astăzi la clasele a X-a de la Liceul Tehnologic ”Astra” o acțiune de prevenire a delicvenței juvenile, în sensul educării elevilor. Au fost purtate discuții interactive cu privire la cauzelor violenței în rândul adolescenților. Scopul jandarmilor a fost acela de a-i conștientiza pe tineri cu privire la normele de conduită și asupra importanței respectării legii, atât pe perioada în care sunt la școală, cât și în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

Citiți și: Icoană făcătoare de minuni venită de la Athos, „păzită” de jandarmi

În prima parte au fost aduse în discuție faptele de natură penală și contravențională cel mai frecvent întâlnite în mediul școlar. În partea a doua a fost abordată și dezbătută tema consumului de droguri și riscurile pe care le presupune.

Acțiunea organizată de jandarmi urmărește pregătirea anti-infracţională a elevilor de liceu şi încurajarea dialogului pentru identificarea principalelor probleme cu care se confruntă aceștia. Ocazia a fost potrivită pentru ca tinerii să fie informați despre cum trebuie să reacționeze atunci când se simt amenințați, fiind sfătuiți să apeleze ori de câte ori este nevoie la forțele de ordine, prin apel la numărul unic de urgență 112 sau în mod direct.

Citiți și: Un SUV Porsche Cayenne de peste 100 mii €, mai slab ca un Duster!

Astfel de acţiuni se vor desfăşura în perioada imediat următoare și în alte instituţii de învăţământ din Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3