New Profesional Consult 930 x 122

bani

recensamant5

ANUL VIITOR SE FACE RECENSĂMÂNTUL POPULAȚIEI

Anul viitor se organizează un nou recensământ al populației și locuințelor, ce are ca scop stabilirea numărului de locuitori ai țării noastre și a structurii populației.

Citiți și: Sprijin în Educație: Se dau bani pentru acești elevi și studenți

Cei ce vor dori să-și suplimenteze veniturile vor putea face parte din personalul de recensământ, ca recenzori, urmând să fie plătiți, în funcție de activitate, cu până la 8.000 de lei pentru două luni, după cum apare într-un proiect de hotărâre adoptat de către Guvern.

Concret, așa cum stabilește proiectul de hotărâre, personalul de recensământ va fi plătit în funcție de atribuții și de activitate, astfel:
recenzorii pentru recenzarea propriu-zisă vor fi plătiți, în funcție de tipul de chestionar, la un tarif de opt lei pe chestionarul pentru recenzarea persoanelor și de cinci lei pentru chestionarul pentru recenzarea locuințelor, fără a depăși suma brută de 8.000 lei pentru două luni de contractare a serviciilor. În cazul recenzării orașelor și comunelor izolate sau dispersate teritorial, plata este de zece lei pe chestionarul pentru recenzarea persoanelor și de șase lei pentru chestionarul pentru recenzarea locuințelor;

Citiți și: Românii care vor primi 700 de lei în plus la pensie!

recenzorii care asigură autorecenzarea asistată în perioada de autorecenzare, recenzorii pentru recensământul de probă, cei pentru cercetarea statistică post-recensământ, recenzorii-șefi sau coordonatorii la nivel de municipiu, sector al municipiului București, oraș și comună vor fi plătiți (în funcție de realizarea activităților contractate și timpul efectiv lucrat) la un tarif de 23,25 lei pe oră, fără a depăși suma brută de 8.000 lei pentru două luni de contractare a serviciilor;

coordonatorii la nivel de județ vor fi plătiți (în funcție de realizarea activităților contractate și timpul efectiv lucrat) la un tarif de 34,85 lei pe oră, fără a depăși suma brută de 36.000 lei pentru șase luni de contractare a serviciilor.

Recenzorul este persoana care interacţionează direct cu populaţia, efectuând interviul cu persoanele din locuinţele alocate și care înregistrează datele obţinute pentru toate locuinţele, spaţiile colective de locuit, gospodăriile şi persoanele din sectorul de recensământ atribuit.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90