930 x122 grota rece

apa canal

„APA DE LA ROBINET ERA SCÂRBOASĂ, MARONIE, PARCĂ SCOASĂ DIN BĂLTOACĂ!” AFLĂ CINE SPUNE ASTA!

Un piteștean reclamă calitatea apei care le este furnizată consumatorilor din oraș. Piteșteanul, nimeni altul decât Ștefan Ropcea (foto), profesorul de fizică de la Colegiul „I.C. Brătianu” care a prezentat public critici și la adresa altor probleme ale orașului, arată cu degetul către societatea Apă-Canal, aflată în subordinea municipalității.

Citiți și: Zi de sărbătoare marcată de accidente multiple. Încă unul, acum, în Argeș

„Acum doi ani am sesizat societatea Apă Canal în legătură cu apa potabilă pe care o furnizează. Era, adesea, murdară. Veneau ulterior tehnicienii lor și lăsau la hidrant să curgă apa mult timp pentru o așa zisă curățare. Le-am explicat în scris că nu așa trebuie procedat. Probabil trebuie înlocuite conducte, filtre etc. Fenomenul s-a repetat. Am trimis concluziile firmei Zepter: filtrul nostru de apă s-a deteriorat din pricina impurităților. Le-am explicat că am făcut pietre la rinichi și din cauza apei murdare. (…)

Au venit pentru analize, simultan, specialiștii lor, chimiști și cei de la Direcția de Sănătate Publică. Au pozat mizeria din filtrul meu de apă și au luat probe. Înaintea lor, însă, au venit tehnicienii de la Apă Canal. Au lăsat din nou apa să curgă, iar în urma probelor curate au tras concluzia cu toții că apa corespunde normelor, deci este curată ca lacrima de fată. Eu zic fată mare cu copil mic, deoarece mizeria revine la robinet! Conducerea societății nu este eficientă. Prețul apei este umflat în Argeș, plătit pentru o apă nepotabilă”, scrie profesorul pe adresa redacției noastre.

Citiți și: Situație neplăcută în Pitești. Acești oameni trebuie să știe

Ștefan Ropcea precizează că povestea s-a repetat în urmă cu câteva zile. „Pe data de 7 martie, dimineața, apa de la robinet era scârboasă, maronie, parcă scoasă din băltoacă! Au venit iar specialiștii să curețe. Nu i-am lăsat. Am motivat că aștept DSP-ul. I-am invitat în casă să vadă probele. După insistențe a intrat unul mai curajos în casă și a confirmat justețea celor susținute de mine. Am oferit un bonus celui care are curajul să bea un pahar cu apă. Nu a ținut figura. Le-a fost teamă (…). Canalagiii și-au sunat șefii, iar aceștia au trimis Poliția pentru a mă constrânge să-i las să curețe conductele. Simultan a sosit DSP-ul, care a ridicat probe și a constatat că apa este nepotabilă din punct de vedere organoleptic. Cei de la intervenție au lăsat mult timp apa să curgă pe drum. Nicio pagubă, deoarece pierderile pentru incompetența lor le suportă consumatorul! Altfel și-ar diminua salariile grase, primele… Rog și Oficiul pentru Protecția Consumatorilor să se pronunțe. Primim apă nepotabilă și plătim preț umflat! Poate ne ajută și Primăria, ca mare acționar la Apă Canal, și mai pune pe liber șefii incompetenți!”, scrie Ștefan Ropcea.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3