Donaris 930 x 122

cod galben

ARGEȘ: ALERTĂ DE VREME SEVERĂ. CE NE AȘTEAPTĂ MÂINE

Un nou cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate a fost emis în urmă cu puține minute de Administrația Națională de Meteorologie.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

Codul galben vizează și extremitatea nordică a județului Argeș și are valabilitate mâine, 22 iunie 2018, între orele 6 și 23.

Meteorologii informează că pe parcursul zilei de vineri (22 iunie) vor fi ploi torențiale, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină, la început în Banat, Crișana și Maramureș, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei și în nordul Munteniei.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă care vor depăși frecvent 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie mai precizează că fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala și în a doua parte a zilei de astăzi, 21 iunie 2018, local în zonele de deal și de munte, în sudul și în nord-vestul teritoriului și pe arii mai restrânse în rest.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare prin care anunță că și în intervalul de timp 22 iunie, ora 16 – 23 iunie 2018, ora 10, vor fi perioade scurte cu instabilitate atmosferică accentuată.

În Muntenia, Dobrogea și sud-estul Moldovei vor exista perioade scurte de timp în care local instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată și se va manifesta prin intensificări puternice ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, averse și grindină.

Pe arii restrânse se vor semnala cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Pe parcursul nopții de vineri spre sâmbătă (22/23 iunie) va continua să plouă local însemnat cantitativ și în centru și nord-est.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90