New Profesional Consult 930 x 122

cod galben

ARGEȘ: AVERTIZARE DE VISCOL. RAFALE PUTERNICE, NINSORI

Zona montană înaltă a județului Argeș se află sub incidența unei avertizări cod galben, avertizare emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Citiți și: Alertă de furtuni, grindină și ploi! Unde lovesc fenomenele extreme

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 martie, ora 2 – 2 martie 2020, ora 22. Zone și fenomene vizate: în zona montană înaltă, intensificări ale vântului.

Citiți și: Argeș. Vine potopul! Cod galben de ploi, vijelii, descărcări electrice și grindină

În intervalul de timp menționat, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90…100 km/h.

La peste 1.700 de metri, îndeosebi în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, vor predomina ninsorile și local va fi viscol.

De un alt cod galben sunt vizate Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 martie, ora 6 – 2 martie 2020, ora 18. Zone vizate: Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică.

În intervalul menționat, temporar vântul va avea intensificări în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, cu viteze în general între 60 și 80 km/h.

Pentru perioade scurte de timp, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta local prin averse, descărcări electrice și, posibil, vijelii și grindină.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi și în Moldova și Dobrogea, cu viteze în general de 40…50 km/h.

Donaris 555×222

Comentarii

570 pe 90 Costache