EcoMoto 930×122

caniculă

ARGEȘ: DE LA CANICULĂ, LA VIJELIE

Luna august începe și în județul Argeș sub semnul caniculei.

Citiți și: Dezvăluiri de ultim moment. Ce se va întâmpla este de necrezut

Astăzi valul de căldură se va intensifica şi se va extinde, cuprinzând sudul şi estul ţării, unde se vor atinge frecvent temperaturi maxime de 35-36 de grade Celsius, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi va depăşi pragul critic de 80 de unităţi în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, dar pe arii restrânse şi în zonele de câmpie şi podiş din regiunile intracarpatice.

În cursul zilei jumătatea de sud a județului Argeș se va afla sub cod galben de caniculă.

Citiți și: Vremea pe următoarele zile ne dă fiori!

Și mai cald va fi în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Ilfov și în municipiul Bucureşti, acolo unde azi se vor atinge local maxime termice de 37-38 de grade, iar izolat de 39 de grade. Pe arii extinse, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat.

Începând de diseară, însă, instabilitatea atmosferică se va accentua, la început îndeosebi în vestul ţării și în zona montană, iar mâine, 2 august, în majoritatea regiunilor, anunță Administrația Națională de Meteorologie. Vor fi averse însoţite de frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua şi aspect de vijelie, iar pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate şi va cădea grindină.

În după-amiaza zilei de mâine în sud-estul ţării vremea caniculară se va menţine, iar în estul Munteniei, sudul Moldovei şi partea continentală a Dobrogei se vor mai atinge maxime termice de 35-36 de grade.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3