NOR CURIER 930X122

disconfort termic

(UPDATE) ARGEȘ: FENOMENE METEO PERICULOASE

(UPDATE): Meteorologii au emis o nouă informare, un nou cod galben (care vizează întreg județul Argeș) și un nou cod portocaliu. 

Citiți și: Alertă! Vreme extremă în Argeș!

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 27 iunie 2019, ora 20. Fenomene vizate: disconfort termic accentuat.

Citiți și: Codul galben de vânt s-a transformat în cod portocaliu. Nordul Argeșului vizat

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic accentuat după-amiaza, când pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și podiș indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Vremea va deveni caniculară miercuri (26 iunie) în Câmpia de Vest, iar joi (27 iunie) în zonele joase de relief.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 11 – 25 iunie, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul de timp menționat, în Dobrogea, Muntenia, sudul Moldovei, estul Olteniei, în zona Carpaților de Curbură și Meridionali, precum și în Munții Banatului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, care se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala pe spații mici și în restul țării.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 25 iunie, ora 13 – 25 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: intensificări ale vântului, vijelii și cantități de apă însemnate.

În județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași, precum și în zona continentală a județului Constanța vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 80…90 km/h, vijelii, averse, frecvente descărcări electrice și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă care vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat în această dimineață informarea prin care anunță manifestări de instabilitate atmosferică și disconfort termic. Informarea are valabilitate până diseară, la ora 23.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată astăzi, 25 iunie 2019, mai ales în regiunile sudice (inclusiv în județul Argeș), estice și centrale.

Vor fi perioade în care se vor semnala ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină, potrivit sursei citate. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Disconfortul termic se va menține, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități pe arii relativ extinse în zonele de câmpie și de podiș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90