anm

ARGEȘ: ÎNCĂ UN COD GALBEN, DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ DUMINICĂ. LA MUNTE SE ANUNȚĂ NINSORI ȘI RAFALE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenționare COD GALBEN de ploi puternice în zece județe, printre care și Argeș, valabilă de sâmbătă până duminică. În zona montană va ninge, iar rafalele de vânt vor ajunge la 80 de kilometri pe oră.

Citiți și: ANM a emis alertă de ninsori și lapoviță

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Citiți și: Cod galben de vânt puternic şi ploi în zona de Nord a Argeșului

Interval de valabilitate: 12 decembrie, ora 08:00 – 13 decembrie, ora 10:00
Zone și fenomene vizate: nordul Munteniei și sud-vestul Moldovei – 
ploi importante cantitativ;
Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m – ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului și viscol

      În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

      Notă: Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

      În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441