930 x122 grota rece

anm

ARGEȘ: ÎNCĂ UN COD GALBEN, DE SÂMBĂTĂ PÂNĂ DUMINICĂ. LA MUNTE SE ANUNȚĂ NINSORI ȘI RAFALE

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenționare COD GALBEN de ploi puternice în zece județe, printre care și Argeș, valabilă de sâmbătă până duminică. În zona montană va ninge, iar rafalele de vânt vor ajunge la 80 de kilometri pe oră.

Citiți și: Meteorologii anunță vreme severă. Zonele afectate de fenomenele extreme

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Citiți și: Scăpăm sau nu de frig? ANM, o nouă prognoză pentru următoarea perioadă

Interval de valabilitate: 12 decembrie, ora 08:00 – 13 decembrie, ora 10:00
Zone și fenomene vizate: nordul Munteniei și sud-vestul Moldovei – 
ploi importante cantitativ;
Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m – ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului și viscol

      În nordul Munteniei și în sud-vestul Moldovei, cu precădere în zona subcarpatică și la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile. Acestea vor fi în general importante cantitativ și se vor acumula peste 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.
În zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în general la altitudini de peste 1700 m, va ninge și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Temporar, în zona montană înaltă vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, viscolind ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută.

      Notă: Temporar va ploua în majoritatea regiunilor, iar în cele sudice și estice se vor acumula cantități de apă ce vor depăși pe alocuri 15…20 l/mp.

      În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3