NOR CURIER 930X122

dosar penal

ARGEȘ: O FALSĂ CAMPANIE UMANITARĂ S-A ÎNCHEIAT LA POLIȚIE CU DOSAR PENAL

Polițiștii din Rucăr au finalizat ancheta într-un dosar penal de furt, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung pentru trimitere în judecată.

Citiți și: Doi șoferi din străinătate, probleme serioase pe Autostrada A1

Dosarul este pe numele unor femei din județul Brașov, de 29 și, respectiv, de 37 de ani, care riscă acum până la 3 ani de închisoare.

Pe 10 martie 2020, sub pretextul mincinos că ar aduna bani pentru un caz umanitar, cele două au fost primite în locuință de un bărbat de 53 de ani din comuna Dragoslavele. I-au distras acestuia atenția, au observat unde își păstrează banii și i-au furat 800 de euro.

Citiți și: 30 de spargeri lângă Pitești, în doar câteva ore! Doi bărbați au băgat groaza în oameni

Ulterior, după ce a constatat că a fost victima unei infracțiuni, păgubitul a cerut ajutor Poliției, care le-a prins repede pe cele două femei. Banii au fost recuperați și restituiți persoanei vătămate. Precizăm că bărbatul locuiește singur.

„În absența unei vigilențe crescute, astfel de persoane care locuiesc singure, precum și persoane cu vârsta înaintată sau care locuiesc în zone izolate sunt predispuse să cadă victime înșelăciunilor de orice fel, fie că este vorba despre metodele ,,Instalatorul”, ,,Accidentul”, ,,Coletul” sau ,,Pomana”, fie despre alte pretexte sub care persoane răuvoitoare câștigă încrederea celor vătămați și pătrund în locuințele acestora, observând unde sunt păstrate sume de bani sau obiecte de valoare.

Le recomandăm persoanelor care au în familie rude aflate în astfel de situații să poarte discuții cu acestea cu privire la felul în care pot fi abordate.

Totodată, recomandăm ca aparținătorii să poată fi contactați oricând, pentru ca persoanele vârstnice să poată verifica susținerile celor care pretind sume de bani, indiferent de pretext.

În ceea ce privește accesul în imobile, recomandăm ca înainte de a permite accesul, persoanele care pretind acest lucru să fie legitimate, iar pretextul, verificat amănunțit”, avertizează Poliția Argeș. (Foto: descriptiv) 

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3