930×122 CAPRA 5

averse

ARGEȘ: O NOUĂ AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ. ANM: VA FI RUPERE DE NORI

Argeș: O nouă avertizare de vreme severă. ANM: Va fi rupere de nori. O nouă informare și două noi coduri galbene au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie (ANM). Primul cod galben vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Vreme ,,nebună”: România, între vijelii și temperaturi sufocante: Ce ne așteaptă

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie 2019, ora 22. Fenomene vizate: disconfort termic și manifestări de instabilitate atmosferică.

Citiți și: Pericol! Fenomenele puternice au început să-și ,,facă de cap” prin Pitești

Vremea va fi călduroasă, izolat caniculară în regiunile vestice și sudice. În orele amiezii, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități, cu precădere în zonele de câmpie.

Îndeosebi după-amiaza și seara, vremea va fi instabilă la deal, la munte și local în celelalte regiuni. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și izolat 35…40 l/mp.

COD GALBEN 1

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 16 iunie 2019, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În cea mai mare parte a zonei de munte, precum și în Transilvania, în nordul Olteniei, în cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în județul Argeș), sudul Moldovei și vestul Dobrogei, apoi și în Crișana, Banat și Maramureș, vor exista intervale de timp în care instabilitate atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin ploi torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD GALBEN 2

Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 22 – 17 iunie 2019, ora 12. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

În Banat, Crișana, local în Maramureș și în nord-vestul Transilvaniei, temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Notă: Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și pe parcursul zilelor de 17, 18 și 19 iunie 2019 în cea mai mare parte a țării. 

555 X 222 POSADA 2
Pizza Sapori Italia 570 90