New Profesional Consult 930 x 122

droguri

Argeș: Șofer drogat, depistat în trafic

Argeș: Șofer drogat, depistat în trafic

Citiți și: Flagrant delict! Tânăr de 25 de ani, fapte greu de imaginat

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, împreună cu reprezentanții altor instituții din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au continuat și în acest sfârșit de săptămână, activitățile preventive, dar și acțiunile de prevenire și combatere a consumului și deținerii de substanțe interzise.

În cadrul activităților de la acest sfârșit de săptămână, un obiectiv urmărit a fost cel al depistării, atât a conducătorilor auto, care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, cât și a persoanelor care dețin sau consumă substanțe interzise.

Citiți și: Restricții pentru șoferi pe un drum extrem de circulat!

Astfel, în noaptea de 24 spre 25 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu jandarmi argeșeni, au desfășurat o acțiune, pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea consumului și deținerii de substanțe interzise.

Cu această ocazie, au fost aplicate 36 de sancțiuni, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost reținute șapte certificate de înmatriculare, trei permise de conducere (dintre care unul pentru consum de alcool) și au fost reținute trei seturi de plăcuțe de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au depistat, în trafic, pe raza localității Băiculești, un tânăr de 21 de ani, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drug Test, a ieșit pozitiv.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice.

Totodată, cu ocazia controlului autovehiculului, a fost identificat un dispozitiv de tip grinder cu substanțe vegetale, susceptibile a fi droguri.

Obiectele în cauză au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, conform art. 336 din Codul Penal și pentru deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, conform Legii 143/2000.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3