930X122 MAIA

arefu

ARGEȘ: URSUL A DAT ATACUL LA GRĂTAR

În căutarea de hrană, urșii coboară tot mai des din păduri la marginea drumurilor sau chiar în localități, prin gospodăriile oamenilor.

Citiți și: Argeș. Accident grav, cu victimă, azi-noapte!

Nu sunt ferite nici locurile de picnic. Dovadă stau și fotografiile făcute ieri după-amiază pe raza comunei argeșene Arefu (Căpățâneni).

Ursul s-a „autoservit” din preparatele pregătite de persoane care își petreceau ziua de sâmbătă la un grătar în natură, după care a plecat, fără a se înregistra incidente.

Citiți și: Argeș. Turiști blocați în munți. Salvamont, eforturi eroice de 12 ore!

Într-una dintre fotografii se poate observa cum un al doilea urs (care pare a fi un pui) stă și așteaptă în liziera pădurii.

În urmă cu o săptămână, un bărbat a fost la un pas să fie sfâșiat de un urs căruia a vrut să-i dea să mănânce. Ursul se afla la marginea drumului, pe Transfăgărășan, în zona Cetății Poenari, tot din comuna argeșeană Arefu (AICI, imagini și subiectul pe larg).

Pentru a evita atacul ursului brun, se interzice cu desăvârşire hrănirea animalului sau apropierea de acesta pentru fotografii sau din alte motive. Ţineţi cont de faptul că ursul vă va ocoli dacă şi dumneavoastră veţi face la fel. Omul nu este o pradă pentru urs, dar dacă primeşte mâncare în mod constant va considera normal să primească în permanenţă, ceea ce-l va face să devină agresiv.

În cazul în care animalul se apropie de dumneavoastră, încercaţi să păreţi cât mai mari prin ridicarea braţelor deasupra capului. În niciun caz nu fugiţi! Ursul fuge mult mai repede decât omul, atingând în urcare circa 25-30 km/h. Prin fugă, instinctul de vânătoare se va activa şi atunci vă va ataca”, avertizează Salvamont Argeș.

De asemenea, atunci când campaţi sau parcurgeţi trasee turistice, trebuie să vă semnalați prezența vorbind, pentru ca animalul să nu fie luat prin surprindere şi să vă poată evita. Este de reținut, însă, că zgomotele puternice sau muzica dată tare îl pot irita, iar mirosul grătarului îl va atrage și de la 10 kilometri, potrivit sursei citate. (Sursă foto: Facebook Mihai Enache)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3