930×122 CAPRA 5

cod galben

ARGEȘ: VIN NINSORILE

Argeș: Vin ninsorile. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cu puțin timp în urmă un cod galben, care vizează și extremitatea nordică, de munte, a județului Argeș.

Citiți și: Alertă METEO: Ninsori abundente și viscol în zone vaste! Argeșul printre ele

Interval de valabilitate: 28 ianuarie, ora 20 – 29 ianuarie 2020, ora 18. Fenomene vizate și zone afectate: îndeosebi în zona montană înaltă – intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare. 

În intervalul de timp menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale care vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Citiți și: Iarna nu ne dă pace! Argeșul este sub cod galben!

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali vor ajunge la peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90