New Profesional Consult 930 x 122

transfagarasan

    ARGEȘENI INDIGNAȚI PE TRANSFĂGĂRĂȘAN. CE I-A REVOLTAT

    Argeșeni indignați pe Transfăgărășan. Ce i-a revoltat. Transfăgărășanul este și în acest weekend un punct de atracție turistică. Români veniți din mai multe colțuri ale țării, dar și străini se bucură de priveliștile naturale deosebite. Din păcate, o mai veche problemă umbrește acut frumusețea locurilor.

    Citiți și: Vestea zilei! Se întâmplă ceva spectaculos pe Transfăgărășan!

    Fotografia de mai jos ne-a fost trimisă de o familie de piteșteni (soț și soție, cu doi copii, o fetiță și un băiat) și a fost făcută ieri la poalele dealului Cetățuia, deal pe care se află Cetatea Poenari. Mormanele de gunoi acoperă malurile râului. „Este inadmisibil! Am petrecut vacanțe și în străinătate, dar mizerie ca la noi nu am văzut nicăieri! Suntem dezamăgiți și revoltați! Ne-am săturat de nesimțirea turiștilor și de neputința autorităților în a face ordine!”, ne-au declarat piteștenii.

    Le înțelegem indignarea. Suntem, la rândul nostru, revoltați. Am scris în repetate rânduri despre mizeria de pe Transfăgărășan, de la poalele Cetății Poenari sau de la barajul Vidraru. Din păcate, problema persistă. Cauzele sunt exact cele descrise de cititorul nostru: nesimțirea uriașă a românului de rând și slăbiciunea autorităților. Pronosticul nostru: nu vă faceți iluzii, mormane de gunoi veți mai vedea încă mulți ani de acum înainte și pe Transfăgărășan, și în alte zone turistice din județul Argeș și, în general, din România. Pe de-o parte, pentru că cetățeanul român este greu de educat și de civilizat, iar pe de alta, pentru că autoritățile (Gardă de Mediu, Jandarmerie Montană) sunt neputincioase în fața fenomenului.

    Citiți și: Important: Se vrea deschiderea celui mai spectaculos drum din România tot anul

    Eco moto 555×222

    Comentarii

    Un comentariu

    • Crb spune:

      Chiar ieri am facut Transfagarasanul cu bicicleta si pot sa spun ca mizerie este pe toata lungimea sa, de la Cetate pana la Balea Lac. Peste tot sunt ambalaje, PET-uri sau alte gunoaie aruncate. Se gasesc pe oriunde, pe marginea drumului, in apa, pe malul apei, in santurile de scurgere, in padure, in poienite, absolut peste tot.

    Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

    New Profesional Consult 570×90