Donaris 930 x 122

cod galben

ARGEȘUL, IAR SUB AVERTIZARE DE VREME SEVERĂ

O nouă informare și un nou cod galben au fost emise în urmă cu puțin timp de Administrația Națională de Meteorologie. Codul galben vizează și întreg județul Argeș.

Citiți și: Vreme ,,nebună”: România, între vijelii și temperaturi sufocante: Ce ne așteaptă

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 5 iunie, ora 10 – 7 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

Citiți și: Pericol! Fenomenele puternice au început să-și ,,facă de cap” prin Pitești

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.

Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 5  iunie, ora 10 – 5 iunie 2019, ora 23. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică și cantități de apă însemnate.

În intervalul de timp menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, vestul și nordul Moldovei, nordul și estul Munteniei, precum și în zonele de munte, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și condiții de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și pe arii restrânse 35…50 l/mp.

555 X 222 POSADA 2
570 X 90 CAPRA 3