NOR CURIER 930X122

politia arges

ATENȚIE! ARGEȘ: VAL DE CAZURI DE ȘANTAJ PE INTERNET

Atenție! Val de cazuri de șantaj pe internet. La Consiliul Judeţean Argeş a fost lansat astăzi proiectul „Sunt prudent pe Internet”. Proiectul constă într-o campanie care va fi derulată în liceele din Piteşti pe o perioadă de şase luni.

Citiți și: Pitești. A văzut prea multe filme! Un mascat a atacat oamenii în Centru!

Campania este organizată – în parteneriat – de Consiliul Judeţean, Autoritatea de Ordine Publică, Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului şi Poliţia Argeş.

În cele şase luni, în liceele din Piteşti vor fi distribuite pliante şi afişe referitoare la riscurile la care se expun minorii pe Internet, iar echipe mixte ale instituțiilor amintite vor fi prezente în unităţile de învăţământ.

Citiți și: O neînțelegere dintre 2 doamne s-a terminat într-un mod neașteptat

Principalele riscuri sunt ca tinerii să cadă pradă unor reţele de trafic de carne vie și prostituţie şi să fie şantajaţi, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri şi anul trecut. Potrivit Poliţiei, în 2018 în județul Argeș au fost înregistrate oficial 48 de cazuri de şantaj pe Internet, jumătate dintre ele implicând minori (fotografii şi filme compromiţătoare). De asemenea, tot anul trecut, au fost instrumentate şase cazuri de pornografie infantilă online şi 18 de trafic de persoane.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90