New Profesional Consult 930 x 122

politia arges

ATENȚIE! ARGEȘ: VAL DE CAZURI DE ȘANTAJ PE INTERNET

Atenție! Val de cazuri de șantaj pe internet. La Consiliul Judeţean Argeş a fost lansat astăzi proiectul „Sunt prudent pe Internet”. Proiectul constă într-o campanie care va fi derulată în liceele din Piteşti pe o perioadă de şase luni.

Citiți și: M.A.I. aproape de comunitate

Campania este organizată – în parteneriat – de Consiliul Judeţean, Autoritatea de Ordine Publică, Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecţia Copilului şi Poliţia Argeş.

În cele şase luni, în liceele din Piteşti vor fi distribuite pliante şi afişe referitoare la riscurile la care se expun minorii pe Internet, iar echipe mixte ale instituțiilor amintite vor fi prezente în unităţile de învăţământ.

Citiți și: Argeş: Conducătorii auto s-au „cinstit” cu poliţiştii pe DN 7

Principalele riscuri sunt ca tinerii să cadă pradă unor reţele de trafic de carne vie și prostituţie şi să fie şantajaţi, aşa cum s-a întâmplat în multe cazuri şi anul trecut. Potrivit Poliţiei, în 2018 în județul Argeș au fost înregistrate oficial 48 de cazuri de şantaj pe Internet, jumătate dintre ele implicând minori (fotografii şi filme compromiţătoare). De asemenea, tot anul trecut, au fost instrumentate şase cazuri de pornografie infantilă online şi 18 de trafic de persoane.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441