Donaris 930 x 122

diicot

ATENȚIE! FALȘI PROCURORI CER INFORMAȚII PRIN TELEFON!

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) lansează un apel pentru întărirea vigilenţei primarilor şi administratorilor de firme care deţin terminale de tip PayPoint (folosite pentru încasarea de plăţi de facturi sau de rate, pentru încărcarea electronică de cartele telefonice sau pentru transferuri de bani). Lor li se atrage atenția să nu devină victime ale unor persoane care se pretind a fi procurori D.I.I.C.O.T. și care încearcă astfel să obţină informaţii susceptibile să fie folosite pentru fraudarea societăţilor comerciale respective.

Citiți și: Ca-n filmele de acțiune! Puși la pâmânt și încătușați pentru fapte grave

Recent câţiva primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de către o persoană care şi-a arogat calitatea de procuror D.I.I.C.O.T. şi care le-a cerut date despre toate societăţile comerciale din localitățile respective care deţin terminale PayPoint. În baza informaţiilor obţinute de la primari, falsul procuror D.I.I.C.O.T. a contactat administratorii societăţilor comerciale, de la care a solicitat şi, în unele cazuri, a și obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la D.I.I.C.O.T cu toate datele şi documentele cerute telefonic.

D.I.I.C.O.T. precizează că aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor şi le atrage atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate. De asemenea, să verifice la unitatea D.I.I.C.O.T. din zona teritorială în care se află şi să anunţe imediat Poliţia despre astfel de situaţii. (Foto: wall-street.ro)

Citiți și: Companii spaniole fraudate (și) de argeșeni! Au furat 2,5 milioane de euro!

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90