930 x122 grota rece

auxiliare

Atenționare înainte de începerea noului an școlar!

Auxiliarele didactice se cumpără doar cu aprobarea părinților și avizul epidemiologic nu este necesar la începutul fiecărui an școlar, reamintește Federația Părinților, conform edupedu.ro.

Citiți și: Argeș. Scandalos ce s-a întâmplat la o școală!

Astfel, avizul epidemiologic se solicită doar la prima înscriere într-o unitate de învățământ, nu la începutul fiecărui an școlar.

Documentul de la medic este necesar la înscrierea la grădiniță, în clasa pregătitoare (la școală) și la înscrierea la liceu în clasa a IX-a sau la orice altă înmatriculare într-o unitate de învățământ preuniversitar.

Citiți și: Schimbare importantă în școli!

„La revenirea din vacanțe NU se va solicita preșcolarilor și elevilor aviz epidemiologic”, amintește Federația care citează ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației nr. 438/4.629/ 2021.

Părinții trebuie să știe și că auxiliarele didactice (caiete de lucru, culegeri) care nu sunt cele obligatorii date gratuit de minister, ci cele cerute la clasă de învățător/profesor, se cumpără doar cu aprobarea părinților, prin achiziționarea voluntară, fie în mod individual, fie în mod colectiv prin intermediul asociațiilor de părinți, acolo unde există, mai arată Federația.

Amintim că, din 5 septembrie 2022 când încep cursurile anului școlar 2022-2023 pentru elevi, intră în vigoare un nou Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP).

Alte modificări pe care le prevede actul sunt: elevii nu mai pot fi exmatriculați, transferul elevilor de clasa a IX-a se va putea face doar în situații medicale deosebite, va fi încheiată o singură medie anuală pe disciplină, iar elevii vor beneficia de un plan de învățare individualizat.

Amintim și că părinții au în continuare obligația de a nu duce copiii la școală dacă au febră, tuse sau durere în gât, după cum se arată în prevederile contractului educațional, act valabil pe toată perioada de școlarizare în cadrul unității de învățământ și care conține drepturile și obligațiile reciproce ale părților.

Foto descriptiv: UZP Bihor

555 X 222 CAPRA

Comentarii

11 comentarii

  • Macioi ion spune:

    Do am 6 copii dintre care 4 merge la școală toți 4 copii sunt in clasa 3 și clasa 4 primăria din comună Glina nu ne ajută eu am etnie de disc cu pareză pe piciorul sting am pensie de 395 Lei cu ce ii trimet eu la școlă

  • Andreea spune:

    Pe bune? Daca cand ai facut 6 copii nu ai stiut ca trebuie dusi la scoala? Du-i la scoala.. asa macar au o sansa sa nu traiasca aceeasi viata ca tine, poate le va fi mai bine daca invata. Nu primaria trebuie sa-ti tina copiii in scoala.

  • Dunavatu Ruța spune:

    Andreea, poate atunci nu era bolnavă, dc judecați dacă nu știți adevărul?

  • MARTIN FELICIA spune:

    Cat de usor se aruncă cu piatra!
    Normal este că cei in dificultate sa fie ajutați
    Am o singura fiica !
    Familia ei are doi copilași la școală
    Mulțumim BUNULUI DUMNEZEU că situația lor financiara este mulțumitoare,asta nu înseamnă că am dreptul sa arunc cu piatra!

  • Giuliano spune:

    Stimata Andrea dar oare cine sunteți sa o judecați? Oare nu mai avem școală gratuit? Nu mai sunt transportați copii în mediu rural și nu numai,gratuit?Vorbești fara să gândești,până la urmă copii se fac și cresc cu dragoste,ceea ce cred că va lipsește(de mama) Cei că și dumneata sa se abțină,pe vremea lui Ceaușescu mamele eroine erau apreciate și recompensate,de aceea poporul român e codaș la natalitate iar unele ednii :romi,turci,machidoni,unguri,etc ne bat cu scor mare,v-om dispare ușor ușor că popor…

  • Ion spune:

    Dl Ion, noi la scoala strangem cheta pt aceste cazuri sociale. Solicitati si dv. La scoala, pana vin bursele.

  • Magdalena spune:

    Se spune ca,în România, școala e gratuită. O minciună:la grădiniță eu cumpăr hârtie igienică, sapun lichid, șervețele,rechizite, haine, încălțăminte și apoi pachetelul zi de zi.Ce e gratuit?Statul imi pune la dispozitie o sală de clasă și o educatoare pricepută sau mai putin pricepută.
    La școală manualele sunt gratuite ,macar atât. Caietele speciale cred ca sunt un moft al invatatoarelor,îngreunează ghiozdanul copiilor.Sunt învățătoare care pun elevii sa lucreze singuri de pe ele,mai bine ar aprofunda scoțând la tabla fiecare elev.Ele lucrează cu 3 elevi,restul treaba lor daca se descurcă.

  • Bucureșteanul Gabriel spune:

    In grădinițe se practică plata cu ora,foarte bine,se dau bani pentru hrana incluși în salariu, deși tot personalul este servit zilnic din rația copiilor ,se fac excursii in tara și străinătate organizate de Casa corpului didactic 7-14 zilepostate pe rețele sa moară colegii de necaz, cică cu recuperare,cînd,daca ai plata cu ora la un program 7,30 17-30.Aprecieri și calificative,de competenta umflate din pix ,examene și titularizări formale, susținute la distanta cu ocazia pandemiei sau aranjate de conducere și inspectorat după…educatori,,anterior cu alte meserii au venit în învățământ,colecționând diplome și certificate de cursuri, absolvire fictive sau la distanta, tot pile și relații pentru înscriere,tot ciubuc și șpagă ,mai nou strinse pe waucere pentru cumpărături. Controale formale ,examinări aranjate, mormane de flori printre mormane de cadouri,și uite așa mai trece anul educațional. Stau pina la 70 de ani vechiturile fara habar de noile tehnologii, de muzica și limbi straine, de pedagogia moderna lucrind manual cu foarfeca și lipiciul,copiind teme de pe saiturile pentru copii. Obosite,tracasate,neadaptate și fără aptitudini solide,bugetarii din învățăminte stau la căldurică,cu frica privatizării învățământului unde se cerne sita și unde se face educație și pregătire școlară la standarde ,cum scrie la carte.

  • Iuliana constantinescu spune:

    Bravo,Bucuresteanul Gabriel!

  • Iuliana constantinescu spune:

    Bravoooo,Bucureșteanul Gabriel!

  • Radu spune:

    Nu mai judecati, ce daca are copii si eu am si e foarte greu sai tii ca toate sau scumpit nu mai de judecat sunteți bunii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90