930 pe 122 COSTACHE

albeștii de argeș

AU APĂRUT ALTE FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ARGEȘ

Alte focare de pestă porcină africană au fost confirmate în județul Argeș. De această dată nu la ferme, ci la două exploatații nonprofesionale (gospodării individuale ale populației) din Căpățânenii-Pământeni (comuna Arefu) și, respectiv, Albeștii-Pământeni (comuna Albeștii de Argeș), anunță DSVSA.

Citiți și: Trafic blocat pe DN 7C

În astfel de situații, porcii sunt sacrificați și neutralizați prin îngropare, iar proprietarii vor fi despăgubiți de stat.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) informează că în prezent în județul Argeș sunt confirmate și active următoarele focare și cazuri de pestă porcină africană:

Citiți și: Edil PNL acuzat de nereguli grave: „Ei au măsurat acolo! Au făcut valuri, e treaba lor că fac!”

-3 focare în gospodăriii din Voroveni (comuna Davidești), din Căpățânenii-Pământeni (comuna Arefu) și, respectiv, Albeștii-Pământeni (comuna Albeștii de Argeș);

-3 focare la porcii domestici în exploatații comerciale din comuna Slobozia (S.C. DanBred Argeș S.R.L.) și 1 în orașul Costești (la S.C. Macro Suin SA);

-14 cazuri la porcii mistreți din fondurile de vânătoare 25 Grădiștea, 24 Mâzgana, 18 Râul Târgului, 29 Trivale, 2 Șuici, 7 Curtea de Argeș, complexul de vânătoare “Mistrețul” din Sălătrucu, 26 Rădești, 46 Mozacu – complex, 42 Vlăscuța, 27 Micești, 10 Mălureni, 35 Râncăciov și 44 Furduești.

“Pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice și sălbatice, cu evoluție rapidă și mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc.

Având în vedere evoluția focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României, Direcţia Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș este în stare de alertă maximă.

De reţinut: este mai bine să raportaţi orice suspiciune de boală, astfel încât să preîntâmpinăm răspândirea bolii”, transmite DSVSA Argeș. (Foto: descriptiv)

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3