930 x122 grota rece

autobuz

AUTOBUZUL ÎN CARE A URCAT PRINȚUL CHARLES VINE ÎN MIOVENI

Caravana „Regatul sălbatic” va ajunge mâine, 4 iunie, în Mioveni, autobuzul-şcoală urmând să poposească pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia.

Citiți și: Argeș. Accident grav: Un bolid de lux, Mercedes a intrat frontal într‐un stâlp

Cu începere de la ora 9, elevii şcolilor din oraş vor putea participa la lecţii interactive având ca subiect pădurile şi importanţa protejării lor, biodiversitatea, interdependenţa speciilor şi efectele nefaste ale intervenţiilor iresponsabile ale oamenilor asupra mediului înconjurător.

Precizăm că autobuzul are etaj și o înălțime de 4, 40 de metri, fiind folosit cândva în Anglia pentru transportul de călători. Asociația care îl are acum în proprietate l-a transformat astfel încât să fie un spațiu primitor pentru ore de educație ecologică, autobuzul ajungând de-a lungul timpului în orașe din întreaga țară, inclusiv în Pitești.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

În 2013, când s-a aflat în București, moștenitorul coroanei regale britanice, Prințul Charles, un îndrăgostit de România, a urcat și el în acest autobuz.

Evenimentul este iniţiat de organizaţia The European Nature Trust şi Automobile Dacia-Renault, în parteneriat cu Primăria Mioveni. Programul educaţional pentru şcolari „Regatul sălbatic” a fost lansat în România în anul 2013, fiind cooptaţi până în prezent aproape 15.000 de elevi.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90