Donaris 930 x 122

meteorologie

AVERTIZARE METEO DE ULTIMĂ ORĂ

Avertizare meteo de ultimă oră. Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea de ninsori, strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, precipitații mixte și polei. 

Citiți și: Salvamontiștii argeșeni, avertisment pentru turiști

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 16 – 11 ianuarie 2019, ora 12.

Începând de azi după-amiază (joi, 10 ianuarie) aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde treptat sudul, estul și centrul țării. În Oltenia și cea mai mare parte a Munteniei și a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, în general moderate cantitativ, care vor depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. În Dobrogea și în extremitatea de est a Munteniei vor fi precipitații mixte, favorizând pe spații mici formarea poleiului.

Citiți și: Două accidente și alte pericole, acum, în Argeș

Se vor semnala intensificări temporare ale vântului în estul teritoriului și în zona montană înaltă, cu rafale în medie de 50…60 km/h, viscolind sau spulberând zăpada. În prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vântul se va intensifica și în sudul Olteniei, acolo unde va determina transport de zăpadă, precum și în Dobrogea.

Câteva județe chiar vor intra sub cod galben (Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț și Iași).

Interval de valabilitate: 10 ianuarie, ora 22 – 11 ianuarie 2019, ora 12.

Fenomene vizate: viscol și strat consistent de zăpadă. 

În aceste județe, în cursul nopții de joi spre vineri (10/11 ianuarie) și în dimineața zilei de vineri vor fi ninsori care vor depune strat nou de zăpadă consistent, iar vântul se va intensifica, temporar cu rafale de 60…65 km/h, viscolind sau spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

[555x222px]-WinterSale2022-ePitesti

Comentarii

New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441