930 x122 grota rece

bacalaureat

BACALAUREAT 2018 ÎN MIOVENI

În Mioveni au fost stabilite două centre de examen pentru evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale pentru examenul naţional de Bacalaureat 2018. Centrele sunt la Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini.

Citiți și: Schimbare radicală la examenul de Bacalaureat!

La nivelul celor două licee, aproximativ 300 de absolvenţi aspiră la diploma de Bacalaureat. Dintre aceștia, 294 sunt din seria curentă, iar 6 din promoţiile anterioare.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2018 va începe pe 12 februarie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, proba va continua pe 13 februarie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pe 14 și 15 februarie.

Pe 16, 19 şi 20 februarie se va desfășura evaluarea competenţelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Prima probă scrisă (la limba și literatura română – Ea) este programată pentru luni, 25 iunie. Proba la limba și literatura maternă – Eb) se va desfășura marţi, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului – miercuri, 27 iunie.

Ultima probă scrisă – la alegere a profilului şi specializării – proba Ed) – va avea loc joi, 28 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate pe 4 iulie (până la ora 12). În aceeași zi, între orele 12 și 16, vor putea fi depuse contestațiile.

Acestea vor fi soluționate între 5 şi 8 iulie, în timp ce afişarea rezultatelor finale este programată pentru 9 iulie.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90