Donaris 930 x 122

bârla

Bârla: proiectele prioritare în acest an

Bârla: proiectele prioritare în acest an.

Citiți și: Argeș. Nenorocire: Trei persoane găsite fără viață, acum, într-o casă!

Primarul Gheorghe Voicu a stabilit prioritățile pentru anul în curs.

voicu_ghe

Citiți și: S-a deschis primul market din comuna Bârla

Cel mai important demers este depunerea documentației pentru finanțarea distribuției de gaze a comunei Bârla. Proiectul prevede realizarea gratuită a branșamentelor pe tronsonul de 2,2 km de rețea existentă în satul Mozăceni – Vale, precum și extinderea rețelei pe ulițele din sat. De asemenea, se are în vedere extinderea rețelei de gaze în restul satelor comunei. Conform actualizării necesare, rețeaua ar urma să fie extinsă pe o lungime de aproximativ 45 km, cumulând aici și alte ulicioare care nu sunt incluse în documentația inițială.

Totodată, în satul Mozăceni-Vale va începe anul acesta construcția unei săli de sport. Proiectul a fost depus la CNI, se regăsește pe lista-sinteză a investițiilor aprobate la finanțare și urmează ca în scurt timp să fie semnat contractul de finanțare a lucrărilor. Va fi o sală de sport cu 102 locuri, sală ce va putea fi utilizată atât pentru orele de sport ale elevilor cât și de restul cetățenilor.

Un alt proiect important vizează modernizarea infrastructurii rutiere în comuna Bârla, prin asfaltarea a 16,5 km de drumuri în toate satele. A fost inclus pe lista-sinteză a CNI cu investiții ce vor fi finanțate de Guvern prin Programul Național de Construcții de Interes Public sau Social, Subprogramul ”Drumuri de interes local și drumuri de interes județean”.

Tot în 2021 se intenționează punerea în aplicare a unui proiect de reabilitare a Școlii Gimnaziale Bârla, în completarea lucrărilor efectuate anul trecut. Lucrările presupun schimbarea acoperișului școlii, anveloparea termică a clădirii și amenajarea unei alei perimetrale.

În fine, se lucrează din plin și la realizarea cadastrului general pentru suprafețele de teren, reușindu-se deja realizarea cadastrului sistematic pentru 2.500 de imobile din extravilanul localității, iar cetățenii urmează să primească actele pentru terenuri. Pentru alte 2.500 de imobile sunt în curs de desfășurare lucrări de cadastrare sistematică tot cu finanțare prin programul național derulat prin ANCPI. Anul acesta vor fi gata și acestea. În plus, din 2021, 2.000 de imobile din intravilanul localității vor fi cadastrate în mod gratuit pe baza unui contract încheiat direct de ANCPI.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90