EcoMoto 930×122

descarcerare

BLOCAȚI ÎNTRE FIARELE CONTORSIONATE. EXERCIȚIU DE DESCARCERARE

Blocați între fiarele contorsionate. Exercițiu de descarcerare.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Cele mai bune 13 echipaje de salvatori din România, din inspectoratele pentru situații de urgență Argeș, Călărași, Dolj, Gorj, Dâmbovița, Iași, Bihor, Brașov, Neamț, Alba, Mureș, București-Ilfov și Vâlcea, și-au arătat astăzi în Mioveni cunoștințele și abilitățile în stăpânirea tehnicilor pentru descarcerare și acordarea primului ajutor.

La evenimentul care s-a desfășurat în Centrul Civic al orașului au prezentat exerciții demonstrative și echipaje din Republica Moldova, de la Facultatea de Pompieri și de la Școala de Pompieri și Protecție Civilă Boldești.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Probele concursului de azi au constat în rezolvarea unor scenarii complexe (descarcerarea persoanelor din vehicule și acordarea primului ajutor calificat), arbitrajul fiind asigurat de experți străini și specialiști din Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Mâine, concursul va continua până la ora 13, iar desemnarea celor mai bune echipaje se va face de la ora 14.

Evenimentul este organizat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș, în parteneriat cu Primăria Mioveni şi Automobile Dacia-Renault, producătorul auto punând la dispoziţie zeci de vehicule necesare pentru simularea situaţiilor de urgenţă.

Amintim că etapa finală, care are loc în Mioveni, a Competiției Naționale de Descarcerare și Acordare de Prim Ajutor Calificat se desfășoară în perioada 18-21 septembrie 2018.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90