Donaris 930 x 122

climatolog

Climatolog: România poate înregistra temperaturi de peste 50 de grade Celsius!

Climatolog: România poate înregistra temperaturi de peste 50 de grade Celsius!

Citiți și: Vremea o ia razna! Fenomene de necrezut în această săptămână

Anotimpurile vor rămâne patru, dar durata și caracteristicile lor se vor modifica, spune Roxana Bojariu, director al Departamentului de Climatologie din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), într-un interviu pentru gândul.ro.

Aceasta avertizează că, în cel mai pesimist scenariu, în următorii ani temperatura medie în România ar putea crește cu peste 3 grade Celsius în august, cea mai caldă lună a anului.

Citiți și: Este alertă totală în România!

Climatologul susține că recordul de temperatură absolută înregistrat în 1951 la stația meteo Ion Sion, din regiunea Bărăganului, va fi, cu probabilitate mare, doborât în anii care vin.

În rezultatele experimentelor numerice cu modele climatice din programul EURO-CORDEX, am identificat, în intervalul 2021-2050, chiar și o valoare de 50 grade Celsius în zona Bărăganului.

E vorba de un eveniment foarte rar, dar ne indică faptul că recordul absolut de temperatură , în vigoare azi (44,5 grade Celsius, stabilit în Bărăgan, la 10 august 1951) va fi, cu probabilitate mare, doborât în anii si deceniile ce vin”, a spus climatologul ANM în interviul pentru Gândul.

Mai multe detalii – aici: Temperaturi de peste 50 de grade, în România. Climatolog ANM: „Recordul absolut de din 1951 va fi doborât în anii ce vin” (gandul.ro)

Foto descriptiv: realitatea.net

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

2 comentarii

  • epitesti spune:

    La cate mizerii de fabrici poluante sunt in zona industriala comunista Pitesti , aici sigur va fi depasita temperatura de 50 de grade C. Stiu ca nu faci public acest comentariu, ca na, asa e la voi comunistii psd isti, libertatea de exprimare e ingradita.

  • Cetatean spune:

    Cam care sunt acele fabrici?
    Arpechim inchis
    Metabet 10 % din capacitate
    Textila – inexistent

    Poluatorii mici care ard deseuri periculoase noaptea sunt problema.
    Si lipsa de reactie a APM, care nu are program de noapte pt inspectorii de mediu.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90