Donaris 930 x 122

centrul multifuncțional

Concert de excepție în Pitești!

Concert de excepție în Pitești

Citiți și: Un artist renumit revine la Pitești!

Joi, 16 noiembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, Filarmonica Pitești organizează un nou concert simfonic.

Acesta va fi susținut de orchestra simfonică a instituției, dirijor, Jan Milosz Zarzycki, solist, pianistul Toma Popovici.

Citiți și: Schimbare majoră în Ștrand! Investiție de aproape 1 milion €

În program veți audia S. Rahmaninov – „Rapsodie pe o temă de Paganini” și A. Dvořák – „Simfonia a 8- a”.

,,Jan Milosz Zarzycki este director artistic al Filarmonicii de cameră Witold Lutosławski din Łomża și profesor la Universitatea de Muzică Frédérick Chopin din Varșovia.

A studiat la Academia de Muzică din Wrocław și la Viena și Berlin.

Este laureat al concursurilor internaționale din Italia, Spania și Ungaria.

A lucrat cu Orchestra Simfonică Națională a Radioului Polonez din Katowice, Sinfonia Varsovia, Opera de Cameră din Varșovia.

A dirijat toate orchestrele simfonice din Polonia și a susținut turnee în Germania, Franța, Austria, Țările de Jos, Cehia, Rusia, Italia, Ucraina, Macedonia, Statele Unite ale Americii, Portugalia, Mexic, Liban, Spania, Norvegia, Belgia, Lituania și Belarus.

Pianistul Toma Popovici a absolvit cursurile Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti (licență și master) și pe cele de la College of Fine Arts de la Universitatea din Boston.

Doctor în muzică, este cadru universitar la U.N.M.B.

A obţinut numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale.

Cele mai importante dintre acestea fiind cele de Bucureşti, Waki-Osaka (Japonia) şi Boston (S.U.A.).

Concert de excepție în Pitești

Activitatea concertistică s-a concretizat prin prezenţa la Festivalul Internaţional „George Enescu”, Kneisel Hall Festival, Yale University Norfolk Festival, Bucharest Music and Film Festival.

A mai cântat cu Boston Pops Orchestra, Orchestra Natională Radio, Orchestra de Cameră Radio și toate filarmonicile din țară.

Printre dirijorii cu care a colaborat se numără Göttfried Rabl, Jin Kim, Radu Popa,Vlad Conta, Paul Popescu, Alexandru Ganea, Tiberiu-Dragoș Oprea, iar printe artiști, Dana Borşan, Gabriel Croitoru, Cristina Anghelescu, Mira Wang, Artur Lukomyanski, Jan Muller-Szeraws.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria instituției și de pe www.bilete.ro, prețul unuia fiind 40 sau 30 de lei, în funcție de categoria locului. Elevii, studenții și pensionarii beneficiază de reducerile aferente.”, transmit organizatorii.

Foto: Facebook/ Filarmonica Pitesti

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90