930×122 CAPRA 5

concurs

COPIII ÎNVAȚĂ SĂ MĂNÂNCE SĂNĂTOS

Recent s-a desfăşurat a VI-a ediţie a concursului judeţean „Mai mult verde, mai mult albastru – Să mâncăm sănătos!”. Concursul este inclus în calendarul activităţilor extraşcolare 2015-2016 al al Inspectoratului Şcolar Argeş și în planul de activităţi al proiectului european „Mănâncă responsabil!”, finanţat de Uniunea Europeană şi derulat în România de Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG). „Eat responsibly!” este un proiect la care participă Bulgaria, Republica Cehă, Croaţia,  Letonia, Malta, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Concursul a fost organizat de școlile gimnaziale „Tudor Vladimirescu”, nr. 2 și „Ion Minulescu” din Piteşti și Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” din Mioveni.

Ca și la ediţiile anterioare, concursul s–a bucurat de un număr mare de participanți din multe școli și licee ale județului, printre care Liceul Teoretic “Iulia Zamfirescu” – Mioveni, Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” – Pitești, Scoala Gimnazială „Ion Minulescu” – Pitești, Școala Gimnazială „I. L. Caragiale” – Piteşti, Școala Gimnazială „George Topârceanu” – Mioveni, Școala Gimnazială „Matei Basarab – Piteşti, Liceul Tehnologic nr. 1 – Mărăcineni, Liceul Tehnologic – Topoloveni, Școala Gimnazială nr. 1 – Schitu Goleşti, Școala Gimnazială „Alexandru Davila” – Piteşti și Şcoala Gimnazială din Mozăceni.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

Acest concurs a avut 3 secţiuni cu participare indirectă (colaj, afiş și creaţie literară) şi 2 secţiuni cu participare directă (concurs de cultură generală/interdisciplinar cu tema „Stil de viaţă sănătos” și parada costumelor confecţionate din materiale reciclate, cu tema „Fructe și legume”).

Obiectivele urmărite în cadrul proiectului:

-Să fie înţeleasă importanţa achiziţionării de alimente care provin de la distanţe cât mai mici, pentru protejarea mediului şi susţinerea producătorilor locali

-Să nu mai cumpărăm cantităţi mari de produse alimentare, pentru a nu mai arunca mâncarea

-Să consumăm mai ales hrană în stare proaspătă

-Să încurajăm consumul de hrană puţin procesată

-Să reducem cantitățile de resturi/deşeuri alimentare

-Să  consumăm fructe și legume adecvate sezonului

-Să ne preocupe ce consecinţe are comportamentul nostru alimentar asupra mediului.

Parteneri în organizarea concursului au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie din Bucureşti, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş şi Direcţia Silvică Argeş.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3