Donaris 930 x 122

autobuze

DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ: ELEVII DIN PITEȘTI, GRATIS CU AUTOBUZUL?

Vor circula sau nu gratis în oraș cu autobuzele Publitrans toți elevii de la unitățile de învățământ din Pitești, indiferent dacă sunt sau nu din municipiu? Este o întrebare la care răspunsul mai are de așteptat.

Citiți și: Tot ce e mai frumos în lume este la SIMFONIE!

Proiectul de hotărâre care propune gratuitatea urma să fie supus votului în ședința ordinară în plen a Consiliului Local care s-a încheiat cu puțin timp în urmă. Inițiatorul, consilierul municipal PNL Mihail Tudor, a retras, însă, proiectul de pe ordinea de zi.

De ce? Pentru că reprezentanți ai majorității PSD, inclusiv viceprimarul Cornel Ionică, au invocat existența unor eventuale probleme de legalitate ale proiectului (ca de pildă, cum ar putea fi susținută financiar măsura în condițiile în care Publitrans are un acord de împrumut cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare). Tudor declară pentru ePitești că a decis să retragă proiectul fiind convins că va pica la vot în condițiile semnelor de întrebare ridicate de PSD-iști, pe care le consideră neîntemeiate.

Citiți și: Închiriezi cu încredere de la Rent a Car Laguna Goo! Disponibilitate non-stop

Îl va repune în dezbatere la viitoarea ședință ordinară a Consiliului Local, de la sfârșitul lunii octombrie, după cum ne declară. Poate în ideea că până atunci va reuși să convingă și majoritatea PSD de utilitatea și valabilitatea demersului său.

Pentru că Primăria invocase și faptul că nu există prevedere bugetară care să facă posibilă punerea în aplicare a măsurii încă din acest an, Mihail Tudor a schimbat în proiectul retras azi data de la care gratuitatea ar urma să intre în vigoare: 1 ianuarie 2016, în loc de 1 octombrie 2015. Amintim că inițial Tudor propusese chiar data de 15 septembrie 2015.

Mai multe despre acest proiect, aici: http://epitesti.ro/administrativ-3/ce-parere-aveti-proiect-toti-elevii-din-pitesti-gratis-cu-autobuzul/.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90