930×122 CAPRA 5

beaufort

DELEGAȚIE FRANCEZĂ ÎN MIOVENI

În perioada ianuarie – iunie 2016 Şcoala Gimnazială „George Topârceanu” din Mioveni desfășoară în parteneriat cu College de Beaufortain din Beaufort, Franţa, proiectul internaţional „Prietenie fără frontiere” („Amitié sans frontières”). În proiect sunt implicaţi 11 elevi de la școala din Mioveni, coordonaţi de prof. Victoriţa Ciorobea.

Citiți și: S-a întâmplat astăzi la Mioveni! Se schimbă totul!

Partea finală a proiectului are loc în aceste zile (24 – 29 mai 2016): elevii topârceni implicaţi în proiect au primit vizita unei delegaţii franceze formată din 6 elevi şi 3 cadre didactice.

Prima zi a debutat la Centrul Cultural Educativ din Mioveni cu activitatea „Bun venit la noi acasă!” (primirea într-un cadru festiv a copiilor şi a cadrelor didactice din Franța). Au participat reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Local, ai instituţiilor partenere în proiect (printre care se numără și Centrul Cultural Mioveni), elevi şi părinţi.

Citiți și: Icoană miraculoasă, „tămăduitoare de cancer și boli grele”, ajunge azi în Argeș

După prezentarea proiectului oaspeţii au vizionat un scurt film de promovare a Mioveniului, pe care l-au urmărit cu deosebit interes. La final gazdele le-au oferit copiilor francezi materiale publicitare despre Mioveni, însoţite de câte un suvenir. La rândul lor, copiii francezi au oferit diverse materiale despre zona din care vin. Ceremonia s-a încheiat cu o surpriză pregătită de elevii români. Ei au adus spre degustare bunătăţi culinare făcute în casă de părinţii lor, iar copiii francezi, celebra brânză de Savoia.

Programul primei zile a continuat cu vizitarea celor mai importante instituţii din oraş (Biblioteca Orăşenească, Biblioteca Franceză, Primăria și Catedrala „Sf. Petru şi Pavel”). Invitații și gazdele au participat apoi la diverse activităţi educative care se desfăşurau în Centrul Cultural (la clubul de chitară, la şah, la dans modern). Seara s-a încheiat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „George Topârceanu”, acolo unde echipa de oină a Clubului Sportiv Dacia Mioveni 2012 a făcut un antrenament demonstrativ în care i-a implicat pe copiii francezi și români.

În zilele următoare programul va fi la fel de încărcat. Vor fi vizitate Cula Racoviţa, Complexul Muzeal Goleşti, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” din Pitești, Centrul de Informare Turistică din Mioveni și Bazinul de înot, copiii francezi urmând să participe şi la câteva ore de curs în şcoala partenerilor lor. Un alt punct de interes va fi festivalul judeţean de poezie, muzică şi teatru francez „Anna de Noailles”.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90