EcoMoto 930×122

bârla

DIGUL DIN BÂRLA AFECTAT DE INUNDAȚII, CONSOLIDAT

Pe parcursul anului trecut mai multe obiective de infrastructură și locuințe din județul Argeș au fost afectate de inundații. Unul dintre obiectivele care au pus probleme destul de însemnate este digul din comuna Bârla de pe râul Cotmeana.

Citiți și: Un camion s-a răsturnat pe cel mai periculos drum!

Cu sprijin și finanțări guvernamentale și investiții ale Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea, lucrările de consolidare și modernizare sunt în acest moment într-un stadiu avansat, anunță Instituția Prefectului. Stadiul lucrărilor este de aproximativ 40%.

Conform sursei citate, s-a procedat la decolmatarea râului Cotmeana, la defrișări pe ambele maluri ale digului, la lățirea acestuia și la turnarea și fixarea de geomembrană și saci geotextili cu un terasament de 5.000 de mc de material. Acesta ajută la consolidarea barajului pe o lungime de apărare de circa 150 de metri.

Citiți și: Proiect de succes: această comună are zeci de km noi de rețea de apă

Totodată, în aval și amonte de baraj au fost construite două structuri care vor permite devierea cursului de apă în cazul unor noi precipitații abundente și a creșterii debitului râului Cotmeana.

Despre inundațiile care au afectat anul trecut digul din Bârla puteți (re)citi aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/pericol-barla-un-dig-risca-sa-se-rupa/ și http://epitesti.ro/administrativ-3/noapte-de-groaza-la-digul-din-barla-intervenit-armata/.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90