Kaia 930 x 120

doliu

DOLIU LA FILARMONICA PITEȘTI

Mariana Velicu, violonistă în orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, a murit. Anunțul a fost postat în urmă cu puțin timp pe pagina de socializare a managerului instituției, Jean Dumitrașcu.

Citiți și: Pitești. A intrat cu mașina în stâlp! Poliție, pompieri și jandarmi la fața locului!

„Colega noastră Mariana Velicu a plecat astăzi, în zori, în Săptămâna Luminată, să moară puțin și prea devreme!

Născută într-o zi de 16 decembrie, ca Beethoven, doamna Mariana Velicu a împlinit visul mamei sale, Veronica Burcea, de a se face violonistă, vioara intrându-i la suflet din copilărie.

Citiți și: Se zgârcesc la 3 lei: Parcarea cu bariere de la Finanțe, goală; mașinile, pe unde apucă!

A absolvit, în 1972, Liceul de Muzică și Arte Plastice din Pitești și, în 1976, Facultatea de Compoziție și Muzicologie a Conservatorului „Ciprian Porumbescu” din București. A fost profesoară de vioară la Liceul „Dinu Lipatti” din Pitești, îndrumând sute de tinere talente, și, încă de la înființarea Filarmonicii Pitești, în 2007, a fost artist instrumentist vioară în orchestra simfonică, susținând sute de concerte.

Sfârșită nedrept de repede, la doar 62 de ani împliniți, viața doamnei Mariana Velicu a fost dedicată în întregime viorii, pregătirii elevilor și scenei (a avut activitate concertistică și înainte de 1989, în orchestra cadrelor didactice). În ultimii ani și, mai ales, în ultima lună, a luptat cu boala necruțătoare de care suferea (și care recidivase) cu zâmbetul pe buze, până în ultima clipă, până mai ieri!

Concertul ce vine, de joi, cu „Anotimpurile”, i-l dedicăm doamnei Mariana Velicu! Dumnezeu să o ierte și să-i odihnească sufletul ei atât de bun! Suntem alături de familia sa greu încercată! Înmormântarea are loc vineri, 6 mai, ora 12, la Cimitirul Găvana – Textila.”, scrie în anunțul publicat de colectivul Filarmonicii Pitești.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
570×90 MAIA