NOR CURIER 930X122

1 mai

DRUMURI MONITORIZATE

Drumuri monitorizate. Pentru fluidizarea și monitorizarea traficului și pentru prevenirea evenimentelor rutiere, poliţiştii sunt la această oră în stradă și acționează astfel încât cei care se întorc din mini-vacanța de 1 mai să ajungă în siguranță acasă.

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

Sunt monitorizate în special traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, autostrăzile A 1 Pitești-București, A 2 şi A 3 şi sectoarele de drum dinspre punctele de trecere a frontierei.

În a doua parte a zilei este de așteptat ca traficul rutier să se intensifice pe DN 1 Brașov-Ploiești și pe autostrada A 2 Constanța-București.

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

Pentru evitarea aglomeraţiei de pe DN 1, dacă va fi cazul, va putea fi luată în considerare ruta alternativă DN 1A Săcele-Cheia-Vălenii de Munte-Ploiești. De la Sinaia către Capitală se poate veni și pe ruta DN 71 Sinaia-Târgoviște-Bâldana-DN7-Bâldana-București.

De asemenea, șoferii care se vor întoarce astăzi din zona Bran-Moeciu către Capitală vor putea folosi la nevoie și ruta DN 73 Bran-Câmpulung-Pitești-A1-Pitești-București (alternativă la traseul Bran-Râșnov-Predeal-Sinaia-Ploiești-București, pe DN 1).

În ceea ce privește drumul dinspre mare (pe Autostrada Soarelui), un punct în care e posibil să apară aglomerație în a doua parte a zilei este stația de taxare de la Fetești.

Participanții la trafic sunt sfătuiți de Poliția Rutieră:

-Evitați depășirile, care în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

-Dacă faceți o depășire, reveniţi pe banda de circulaţie pe care vă deplasaţi iniţial.

-Nu acceleraţi când un alt autoturism se angajează în depăşirea vehiculului condus de dumneavoastră.

-Folosiți luminile de avarie când încheiați o coloană care opreşte sau încetineşte brusc.

-Pe banda de urgenţă a autostrăzii este interzisă oprirea. În caz de necesitate, aceasta trebuie să poată fi folosită de autovehiculele cu regim de circulaţie prioritară.

-Pe autostradă acordați prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

-Înainte de a porni la drum asiguraţi-vă că toţi cei din mașină şi-au pus centurile de siguranţă.

-Respectați limita legală de viteză.

-În condiţiile unui trafic aglomerat sau în caz de blocaj rutier, păstraţi-vă calmul, nu blocaţi intersecţiile şi nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule.

-În ceea ce privește pietonii, traversați numai prin locurile marcate corespunzător și după o temeinică asigurare și evitați pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă. (Foto: descriptiv)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90