E OFICIAL! SCHIMBARE MAJORĂ LA NAȘTERE | ePitesti
Nisan 930 x 122

guvern

E OFICIAL! SCHIMBARE MAJORĂ LA NAȘTERE

Schimbare majoră la naștere. Înregistrarea nou-născutului va putea fi făcută în 30 de zile de la data naşterii copilului, faţă de 15 zile, termenul de până acum. Modificarea este prevăzută într-un proiect de hotărâre aprobat de Guvern.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! BANI ÎN PLUS PENTRU SALARII

În opinia iniţiatorului, prelungirea la 30 de zile „vine în sprijinul părintelui/părinţilor, dar şi al autorităţilor statului, care vor avea posibilitatea ca, prin parcurgerea unor proceduri administrative, să clarifice toate aspectele care interesează la înregistrarea evenimentului de stare civilă (în principal, cele legate de identitatea mamei)”.

În plus, potrivit aceluiași proiect, mama fără acte de identitate îşi va putea înregistra copilul fără să prezinte o expertiză medico-legală, identificarea urmând să o facă Poliţia prin „verificări specifice”. Guvernul susține că eliminarea expertizei medico-legale vizează debirocratizarea procedurii existente pentru înregistrarea nou-născutului, în sensul simplificării şi reducerii costurilor.

Citiți și: ZI LIBERĂ. VESTE PENTRU BUGETARI

Schimbările vor deveni operabile odată cu publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial. Proiectul de hotărâre aprobat ieri de Guvern poate fi citit AICI. (Foto: Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Pitești)

New Profesional Consult-555×222
New Profesional Consult 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro sună la 0733 797 066 sau trimite un email la redactie@epitesti.ro

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0733 797 066