Donaris 930 x 122

guvern

E OFICIAL! SCHIMBARE MAJORĂ LA NAȘTERE

Schimbare majoră la naștere. Înregistrarea nou-născutului va putea fi făcută în 30 de zile de la data naşterii copilului, faţă de 15 zile, termenul de până acum. Modificarea este prevăzută într-un proiect de hotărâre aprobat de Guvern.

Citiți și: Propunere uimitoare: Despăgubiri pentru șoferii care au avut permisul suspendat

În opinia iniţiatorului, prelungirea la 30 de zile „vine în sprijinul părintelui/părinţilor, dar şi al autorităţilor statului, care vor avea posibilitatea ca, prin parcurgerea unor proceduri administrative, să clarifice toate aspectele care interesează la înregistrarea evenimentului de stare civilă (în principal, cele legate de identitatea mamei)”.

În plus, potrivit aceluiași proiect, mama fără acte de identitate îşi va putea înregistra copilul fără să prezinte o expertiză medico-legală, identificarea urmând să o facă Poliţia prin „verificări specifice”. Guvernul susține că eliminarea expertizei medico-legale vizează debirocratizarea procedurii existente pentru înregistrarea nou-născutului, în sensul simplificării şi reducerii costurilor.

Citiți și: În sfârșit! Vestea care schimbă soarta noului stadion „Nicolae Dobrin”

Schimbările vor deveni operabile odată cu publicarea hotărârii de Guvern în Monitorul Oficial. Proiectul de hotărâre aprobat ieri de Guvern poate fi citit AICI. (Foto: Maternitatea Spitalului Județean de Urgență din Pitești)

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti
New Profesional Consult 570×90