Donaris 930 x 122

evaluare nationala

E OFICIAL! SE ANUNȚĂ SCHIMBĂRI MAJORE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

Se anunță schimbări majore în învățământ. Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Educației, Pavel Năstase, a spus că evaluările naționale ar trebui să aibă loc începând din gimnaziu, deoarece copiii din ciclul primar sunt speriați de aceste testări.

Citiți și: Schimbări la examenul de Evaluare Națională. Va avea loc după Bacalaureat

Prima evaluare națională pe care o dau copiii la școală este cea din clasa a II-a. Elevii au trei probe de trecut: citit, scris și matematică. La finalul clasei a IV-a elevii dau o nouă evaluare națională, iar ministrul Educației consideră că toate aceste testări sunt stresante pentru copii. Pavel Năstase a spus, la Europa FM, că nu este de acord cu aceste evaluări naționale pentru elevii din ciclul primar.

Chiar și concursurile la care sunt invitați să participe copiii din clasele I-IV trebuie să se desfășoare sub formă de jocuri, a adăugat ministrul Educației.

Citiți și: BANI PENTRU ELEVII CU 10 LA EVALUAREA NAŢIONALĂ ŞI BAC

Pavel Năstase a precizat că decizia pentru eliminarea acestor evaluări naționale în învățământul primar va fi luată nu de pe o zi pe alta, ci în urma unei analize.

Pe de altă parte, Pavel Năstase a afirmat că de mâine va începe revizuirea „totală și sistematică” a manualelor școlare. Revizuirea ar dura în jur de un an de zile, iar la final manualele ar trebui să fie mai simple.

„Avem manuale noi pentru clasele I-IV, dar nu s-a întrebat nimeni dacă aceste manuale sunt potrivite sau nu. Nu a făcut nimeni o evaluare în acest sens. O s-o facem noi, pentru a realiza o corelare la nivelul sistemului între manualele de la învățământul primar, gimnazial și liceal. Suntem în proces de reînnoire a manualelor. Anul acesta este rândul manualelor de clasa a V-a. Dar dacă nu privim ca sistem și nu plecăm de la cele 8 competențe care sunt la nivel european și cu dezvoltarea acestora pe competențe specifice – primar, gimnazial și liceal – atunci există riscul să apară suprapuneri. Această revizuire – de la clasa I la clasa a XII-a – va fi una laborioasă, care să scoată în evidență toate problemele care țin de conținutul manualelor.”, a spus ministrul la Europa FM.  (Sursa: http://www.europafm.ro/, editarea și titlul: https://epitesti.ro/)  

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441