Donaris 930 x 122

evaluare nationala

E OFICIAL! SE ANUNȚĂ SCHIMBĂRI MAJORE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT

Se anunță schimbări majore în învățământ. Invitat la Interviurile Europa FM, ministrul Educației, Pavel Năstase, a spus că evaluările naționale ar trebui să aibă loc începând din gimnaziu, deoarece copiii din ciclul primar sunt speriați de aceste testări.

Citiți și: Oficial! Evaluare Națională și pentru elevi din învățământ primar. Când au loc examenele

Prima evaluare națională pe care o dau copiii la școală este cea din clasa a II-a. Elevii au trei probe de trecut: citit, scris și matematică. La finalul clasei a IV-a elevii dau o nouă evaluare națională, iar ministrul Educației consideră că toate aceste testări sunt stresante pentru copii. Pavel Năstase a spus, la Europa FM, că nu este de acord cu aceste evaluări naționale pentru elevii din ciclul primar.

Chiar și concursurile la care sunt invitați să participe copiii din clasele I-IV trebuie să se desfășoare sub formă de jocuri, a adăugat ministrul Educației.

Citiți și: Evaluare Națională 2024: Încep simulările!

Pavel Năstase a precizat că decizia pentru eliminarea acestor evaluări naționale în învățământul primar va fi luată nu de pe o zi pe alta, ci în urma unei analize.

Pe de altă parte, Pavel Năstase a afirmat că de mâine va începe revizuirea „totală și sistematică” a manualelor școlare. Revizuirea ar dura în jur de un an de zile, iar la final manualele ar trebui să fie mai simple.

„Avem manuale noi pentru clasele I-IV, dar nu s-a întrebat nimeni dacă aceste manuale sunt potrivite sau nu. Nu a făcut nimeni o evaluare în acest sens. O s-o facem noi, pentru a realiza o corelare la nivelul sistemului între manualele de la învățământul primar, gimnazial și liceal. Suntem în proces de reînnoire a manualelor. Anul acesta este rândul manualelor de clasa a V-a. Dar dacă nu privim ca sistem și nu plecăm de la cele 8 competențe care sunt la nivel european și cu dezvoltarea acestora pe competențe specifice – primar, gimnazial și liceal – atunci există riscul să apară suprapuneri. Această revizuire – de la clasa I la clasa a XII-a – va fi una laborioasă, care să scoată în evidență toate problemele care țin de conținutul manualelor.”, a spus ministrul la Europa FM.  (Sursa: http://www.europafm.ro/, editarea și titlul: https://epitesti.ro/)  

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90