New Profesional Consult 930 x 122

consiliul judetean

EPITEȘTI A MĂRIT SUMA: OLIMPICUL DE AUR DE LA „BRĂTIANU”, PREMIAT CU 5.000 DE LEI!

Radu Costin Bîzgă-Nicolescu, elevul de la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” din Pitești care anul acesta a câştigat medalia de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie de la Moscova, a fost premiat astăzi de conducerea Consiliului Județean Argeș. „Îi doresc succes şi baftă! Să se bucure de tot ceea ce doreşte și să aibă realizări! Îţi mulţumesc pentru efortul pe care îl faci, pentru muncă!”, a spus președintele Florin Tecău.

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

Olimpicul a primit 5.000 de lei, iar nu 3.000, așa cum se stabilise inițial. După ce ePitești a scris că 3.000 de lei reprezintă o sumă mult prea mică pentru a răsplăti așa cum se cuvine această performanță http://epitesti.ro/administrativ-2/doar-3-000-de-lei-pentru-olimpicul-de-aur-la-chimie/, consilierii județeni au votat o hotărâre prin care valoarea premiului a fost majorată. Nici 5.000 de lei nu sunt mulți pentru un astfel de rezultat. Aflat acum în febra bacalaureatului, Radu spune că va folosi banii pentru o vacanță în Grecia alături de familia sa. Întrebat de jurnaliști dacă va studia pe mai departe în România, olimpicul de aur a declarat: „Mă mai gândesc, nu m-am decis încă… Nici măcar nu ştiu profesia… Va fi, oricum, ceva legat de chimie.” Grație performanței sale, Radu Costin Bîzgă-Nicolescu va putea intra la orice facultate din țară fără să dea examen.

La festivitatea de azi, organizată în sala de ședințe a Consiliului Județean Argeș, a participat și unul dintre cei doi profesori-coordonatori ai olimpicului, Neculai Negoiță, de la Colegiul Naţional “I.C. Brătianu” din Pitești. Celălalt, Gheorghe Costel, de la Colegiul Național „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeș nu a putut fi prezent. Fiecare dintre profesori primește de la CJ doar câte 1.000 de lei.

Citiți și: Premieră în Argeș! Dotări vitale!

 

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90