New Profesional Consult 930 x 122

centrul cultural mioveni

EVENIMENT EMOȚIONANT ÎN MIOVENI

Eveniment emoționant în Mioveni. Cu ocazia Zilei Eroilor, Consiliul Local, Primăria Orașului și Centrul Cultural Mioveni au organizat ieri un eveniment dedicat memoriei eroilor căzuți la datorie.

Citiți și: Managerul Centrului Cultural Mioveni atrage sponsorizări de zeci de mii de euro!

Au fost trase clopotele bisericilor, s-a păstrat un moment de reculegere și s-a intonat Imnul de Stat al României.

Ulterior, preoții au oficiat un serviciu religios de pomenire a martirilor neamului. Acțiunea comemorativă a continuat cu alocuțiuni ale oficialităților și depuneri de coroane de flori și s-a încheiat cu un moment artistic, oferit de elevii instituțiilor de învățământ din oraș.

Citiți și: Sponsorizare de zeci de mii de euro la Centrul Cutural Mioveni

Începând din anul 1920, Ziua Eroilor este comemorată în fiecare an la 40 de zile după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă sărbătorește praznicul Înălțării Domnului.

În semn de recunoștință pentru toți soldații decedați în Primul Război Mondial, autoritățile au hotărât, prin Decretul-lege nr.1693/4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie declarată sărbătoare națională și celebrată, “cu mare fast religios, școlar, militar și național”.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90