930 x122 grota rece

belegan

EXCEPȚIONAL! 3 ELEVI DIN PITEȘTI, VICECAMPIONI NAȚIONALI LA ROBOTICĂ

Membrii echipei The Division, Ștefan Tache (clasa a V-a), Dan Grigorescu (clasa a V-a) și Filip Belegan (clasa a IV-a), elevi ai Școlii Generale „Ion Pillat” din Pitești, coordonați de Emanuel Șerban, au câștigat sâmbătă, 11 iunie 2016, locul și premiul al II-lea la categoria Standard 1 – Primar la cea de-a patra ediție a competiției de robotică educațională World Robot Olympiad (WRO) România 2016.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Tema competiției WRO din acest an a fost reciclarea. Ștefan, Dan și Filip au construit și programat un robot care a făcut o misiune de colectare și reciclare a deșeurilor într-un traseu care simulează drumul de acasă către școală. Elevii piteșteni au finalizat ambele probe cu punctaj maxim, însă echipa clasată pe primul loc, deși nu a obținut punctajul maxim în ambele probe, a avut, totuși, un robot mai rapid. Doar 13 secunde i-a despărțit pe elevii din Pitești de calificarea pentru finala mondială a World Robot Olympiad (WRO), care se va desfășura în luna noiembrie 2016 în India.

Piteștiul a fost reprezentat la această competiție de două echipe. Pe lângă The Division, a concurat și Probodobodyne, compusă din Dragoș Cîrstea (clasa a VII-a, elev al Școlii Generale „Ion Pillat” din Pitești), David Belegan (clasa a IX-a, elev al Colegiului Național „Ion C. Brătianu” din Pitești) și Andrei Popescu (clasa a VII-a, elev al Școlii Generale „Mihai Eminescu” din Pitești).

Citiți și: Furt lângă Pitești: Elevi jefuiți de un infractor din Olt

Antrenorul celor două echipe, Emanuel Șerban, declară în exclusivitate pentru ePitești: „În urmă cu exact un an am fost invitat de organizatorii World Robot Olympiad (WRO) România să văd finala națională a acestei competiții. Am fost extrem de încântat de prestația copiilor participanți, majoritatea din București, dar, în același timp, eram mirat că niciodată vreo echipă din Argeș nu a participat la această competiție! Atunci am luat decizia să organizez cursuri de robotică educațională și pentru copiii din Pitești, cu speranța ca în acest an să participăm și noi, măcar cu o echipă. Vicecampionii noștri, Ștefan, Dan și Filip, alături de alți copii, au început aceste cursuri în luna septembrie 2015, iar după finalizarea lor au fost selectați, împreună cu alți colegi mai mari, să continue cu o perioadă de pregătire intensivă pentru participarea la această competiție.

Sâmbătă, 4 iunie 2016, s-a îndeplinit visul meu de acum un an, Piteștiul participând în premieră cu două echipe la etapa regională a competiției: o echipă la categoria de vârstă sub 12 ani (Ștefan, Dan și Filip), iar cea de-a doua, la categoria de vârstă 13-15 ani (Dragoș, David și Andrei), ambele calificându-se la etapa națională.

Sâmbătă, 11 iunie 2016, juniorii au devenit vicecampioni naționali, rezultatul lor răsplătind toate abilitățile pe care acești copii minunați le posedă și pe care le-au dezvoltat în ultimele 9 luni: pasiunea pentru robotică educațională, lucrul în echipă, efortul susținut, concentrarea în situații critice și disciplină. Iar acesta, spun atât ei, cât și eu, este doar începutul…”

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3