EcoMoto 930×122

furt

Au apărut imaginile cu furtul băncii din curtea Colegiului. Alergau cu ea la spinare

Update, 12 mai, ora 15:51

A apărut filmarea cu furtul din curtea Colegiului Național ”Dinicu Golescu”.

Citiți și: Argeș: Halucinant! Au băgat de 300 de lei și au plecat

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum doi copii țin de o parte și de alta o bancă de lemn și aleargă cu ea.

Citiți și: Doi copii au furat o mașină și au plecat la plimbare. Unul dintre ei a fost reținut

 

Sursă video: Facebook Evenimentul Muscelean

Update, 11 mai, ora 14:56

Ce spune directoarea Colegiului Național ”Dinicu Golescu”, Magdalena Dorcioman (foto), despre furtul din curtea unității de învățământ

„Lucrurile au stat în felul următor. Avem în vecinătate niște persoane mai puțin binevoitoare, ne-au rupt gardul la școală, l-au tăiat, au intrat și au furat o bancă de pe terenul de sport.

În mod normal acea bancă nu e acolo, pentru că noi ne îngrijim să nu lăsăm absolut nimic în zona respectivă, dar am avut un campionat de fotbal și ne-au rămas două bănci din lemn masiv.

Băncile respective sunt de obicei în vestiar. Totul este încercuit la noi.

Efectiv au tras de grad, l-au rupt, l-au tras din sudură pur și simplu. Undeva seara, pe la ora 20 și ceva s-a întâmplat. Au pătruns în curtea școlii, au tras banca lângă gard și au vrut să plece cu ea, dar undeva pe stradă treceau alți elevi ai colegiului care au observat că se întâmplă ceva și au renunțat pe moment. Apoi au revenit pe la ora 21:10.

Noi avem pază până la ora 21:00. Ei știau că avem pază umană până la ora 21:00 și atunci au furat banca.

O persoană a intrat pe terenul de sport, trei stăteau pe partea cealaltă a gardului. I-am văzut pe camere. Sunt vecinii noști. De-a lungul timpului am mai avut probleme cu aceștia. Am făcut adresă către Poliție și le-am pus și la dispoziție imaginile video.

Banca a fost recunoscută la vecinele noastre din spatele căminului, stăteau pe ea. Au intervenit jandarmii și au recuperat-o”, a declarat Magdalena Dorcioman, director al Colegiului Național ”Dinicu Golescu”, în exclusivitate pentru ePitești.ro.

Știrea inițială, ora 14:00 – Argeș. Au furat banca din curtea liceului și au pus-o în fața porții

Au furat banca din curtea liceului și au pus-o în fața porții. Furtul a avut loc la Colegiului Național ”Dinicu Golescu” din Câmpulung.

Jandarmii au fost cei care au identificat bunul furat în timp ce se aflau în patrulare pe raza municipiului.

IJJ Argeș transmite:

„Echipajul de jandarmerie care se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Câmpulung, zona Tabaci, a observat în data de 10 mai 2023, în jurul orei 13.50, mai multe persoane care erau așezate pe o bancă din lemn, ce corespundea sesizării făcute organelor competente, de reprezentanții Colegiului Național ”Dinicu Golescu” privind dispariția unui bănci din curtea unității de învățământ.

Având în vedere că obiectul se încadra în descrierea făcută de proprietarii de drept, jandarmii s-au îndreptat spre acesta, moment în care persoanele care erau așezate pe bancă au intrat în curtea imobilului.

Lângă bancă a rămas un băiat de 15 ani, care a explicat că nu cunoaște proveniența acesteia.

În acest context, jandarmii au luat legătura cu reprezentanții Colegiului Național ”Dinicu Golescu”, care au identificat banca ca fiind cea sustrasă în data de 05 mai 2023, în jurul orei 21.10.

Fapta comisă este prevăzută la art. 229, alin 1, lit. d) din Codul Penal, fapt pentru care au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Documentele întocmite au fost predate Poliției Municipiului Câmpulung, în vederea continuării cercetărilor.”

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90