930 x122 grota rece

politie

Exclusiv. Fără precedent! Avocat: ”Poliția Argeș are conturile blocate!”

Exclusiv. Fără precedent! Avocat: ”Poliția Argeș are conturile blocate!”

Citiți și: Accident în Argeș: O Toyota Avensis, praf în șanț

Situație extraordinară la Inspectoratul Județean de Poliție Argeș! Instituția ar avea conturile blocate în urma unui proces cu Sindicatul Ofițerilor de Poliție din România pentru plata unor sporuri pentru 37 de ofițeri ai Inspectoratului Județean de Poliție Argeș.

În acest sens, avocatul piteștean Cristina Maria Lețu (foto) care reprezintă Sindicatul Ofițerilor de Poliție din România declară în exclusivitate pentru ePitești.ro:

Citiți și: Poți cere polițistului să-ți arate imaginile video înregistrate de radar?

Ca urmare a unei acțiuni formulată în instanță de către Sindicatul Ofițerilor de Poliție din România, magistrații au admis acțiunea reclamanților într-o acțiune având ca obiect acordarea retroactivă și pentru viitor a sporului de fidelitate.

Dispoziția a devenit definitivă prin decizia civilă nr. 913/R-CONT/07.10.2020 a Curții de Apel Pitești, urmare a admiterii recursului promovat de Sindicat după respingerea acțiunii în fond. Este răspunsul la recursul înaintat instanței de către Sindicatul menționat după ce hotărârea dată pe fond nu a fost cea așteptată.

Cum IPJ Argeș nu s-a conformat în sensul respectării benevole a hotărârii Curții de Apel și nu a acordat ofițerilor sporul de fidelitate, aceștia au demarat procedura de exucutare silită.

Astfel, executorul judecătoresc căruia i-a fost înaintat dosarul de către Sindicat, a transmis Trezoreriei și celor trei instituții bancare unde IPJ Argeș are deschise conturi, înștiințarea de inființare a popririi pe conturile Poliției și de obligație a plății sumelor în valoare de 269.803,83 lei.

Ofițerii din cadrul IPJ Argeș au fost motivați să promoveze acțiunea mai ales după ce colegii din Suceava, București și Iași obținuseră anterior drepturile care li se cuveneau.

În spiritul respectării deciziei Curții Constituționale nr. 794/2016 nu pot exista discrepanțe salariale între aceeiași categorii de salariați.

„Conturile Poliției Argeș râmân blocate”

Dată fiind situația, conturile Poliției Argeș râmân blocate până va achita benevol drepturile salariale sau silit banii vor fi extrași din conturile acesteia de executorul judecătoresc., ne-a declarat în exclusivitate avocatul Cristina Maria Lețu.

În scurt timp ePitești va publica și punctul de vedere oficial al Poliției Argeș cu privire la acest aspect, cât și ce transmite liderul Sindicatului Ofițerilor de Poliție din România, comisarul Gabriel Pielmuș  (foto) de la Serviciul Investigații Criminale, Compartimentul Omoruri, din cadrul IPJ Argeș.

 

 

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90