EcoMoto 930×122

centrul cultural mioveni

FESTIVAL DE CLĂTITE

În fiecare an, pe data de 2 februarie, francezii sărbătoresc „La Chandeleur”-Sărbătoarea Lumânărilor. Este o sărbătoare religioasă foarte populară la francezi, pentru că în această zi se prepară şi se mănâncă, în familie sau cu prietenii, clătite.

Citiți și: 3.000 de lei pentru fiecare nou-născut în acest oraș din județ

Cu această ocazie, Asociația Mioveni-Landerneau, Centrul Cultural Mioveni și Asociația profesorilor de limba franceză Argeș vor organiza sâmbătă, 3 februarie 2018, a treia ediţie a Festivalului de clătite.

Evenimentul se va desfășura la Casa de Cultură Racoviţa din Mioveni, începând de la ora 10.

Citiți și: Eveniment istoric la Mioveni!

La final, clătitele gătite de competitori le vor fi oferite bolnavilor și personalului medical de la Complexul de Servicii pentru Persoane în Vârstă „Sfânta Maria” din Colibași.

Clătitele sunt o specialitate bretonă (o regiune din nord-vestul Franței) care a devenit cunoscută și apreciată în toată lumea. Pot fi atât dulci (crêpes), cât și sărate (galette), iar umpluturile variază de la cele mai simple (zahăr, dulceață, miere și ciocolată), până la combinații spectaculoase.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3