930X122 MAIA

bani

FISCUL, PE UN BUTOI CU PULBERE – „URĂ ȘI FRUSTRARE!”

În instituția Fiscului este mare nemulțumire. Frustrarea angajaților a căpătat dimensiuni uriașe după ce Guvernul a anulat creșterea salariilor cu 22% pentru aparatul central (Ministerul Finanțelor Publice și ANAF). Supărare este și în rândul salariaților din administrațiile fiscale din județe, inclusiv din Argeș, care zilele trecute au oprit spontan lucru pentru o jumătate de oră, nemulțumiți că de majorare nu vor beneficia și ei. Ca urmare a deciziei Guvernului, acum nici unii, nici alții nu vor mai primi salarii crescute.

Citiți și: Modificare majoră privind Codul de Procedură Fiscală!

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici reacționează.

„Iniţiativa Guvernului Ponta de a anula un articol al unui act normativ în vigoare (OUG 47/2015), asumat, în detrimentul corectei extinderi a prevederilor referitoare la salarizarea unuia dintre cele mai importante segmente de angajaţi ai Statului Român, principali responsabili în administrarea bugetului României, la presiunea străzii, poate şi pe un fond de euforie colectivă şi nu pe baza unei juste şi temeinice analize, este un act incalificabil în orice societate democratică.

Citiți și: Lege adoptată în Parlament: cresc salariile bugetarilor

Solicităm, încă o dată, regândirea deciziei de anulare şi completarea actului normativ cu prevederi asemănătoare şi pentru organele fiscale teritoriale.”, se arată într-un comunicat de presă transmis pe adresa redacției noastre de Sindicatul Național al Funcționarilor Publici.

SNFP atrage atenția asupra stării tensionate din sistem: „Aceste neajunsuri şi nedreptăţi au determinat crearea unei stări conflictuale, deosebit de periculoase, în rândul angajaţilor Fiscului, fapt care poate conduce la continuarea protestelor necontrolabile, demobilizarea întregului personal, ură şi frustrare, care pot avea cu siguranţă consecinţe deosebit de grave, atât pe termen mediu, cât şi pe o perioadă îndelungată, asupra alimentării bugetului de stat.”, avertizează Sindicatul.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90