Donaris 930 x 122

a 1

AM FOST AZI PE AUTOSTRADĂ. AFLĂ CUM SE CIRCULĂ!

Șoferii au răsuflat ușurați la auzul veștii că în această dimineață autostrada București-Pitești a fost redeschisă. O echipă a ePitești s-a deplasat astăzi pe autostradă, de la un capăt la altul, dus-întors, pentru a vedea în ce condiții se prezintă.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Pe sensul de mers către București există tronsoane pe care traficul se desfășoară pe o singură bandă, cealaltă fiind încă acoperită de zăpadă. Pe sensul de întoarcere către Pitești nu am mai întâmpinat această problemă. În general, carosabilul a fost bine degajat de zăpadă, până la asfalt, după cum puteți vedea și în fotografii (foto 1 și 2). Din păcate, tipic românesc, am întâlnit conducători auto, în special de TIR-uri, care nu respectau limitele de viteză impuse de autorități pe tronsoanele ceva mai periculoase. Am estimat că bezmeticii de la volan care nu țineau cont de restricțiile de viteză circulau cu 100 de kilometri pe oră chiar și pe sectoarele de drum unde limita indicată era de 50 de kilometri pe oră.

Am intrat și în București. În ciuda nămeților de pe marginea arterelor rutiere (foto 3 și 4), bulevardele și străzile Capitalei se prezentau într-o stare bună (între paranteze fie spus, asta spre deosebire de Pitești, aici administrația Pendiuc fiind total depășită și neputincioasă în fața zăpezii).

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Rămâne de văzut dacă A 1 va mai fi închisă ținând cont de faptul că pentru miercuri, 29 ianuarie, meteorologii anunță din nou viscol și ninsori.

 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90